دریانوردی کد خبر: ۱۳۰۵۷۵

تردد بیش از یک میلیون و ۴۰ هزار مسافر و گردشگر دریایی طی هفته اول تعطیلات نوروزی

به گزارش پرتال حمل و نقل ، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اعلام اینکه طی هفته اول تعطیلات جمعا ۱ میلیون و ۴۱ هزار تردد ...

واتساپ

به گزارش پرتال حمل و نقل ، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اعلام اینکه طی هفته اول تعطیلات جمعا ۱ میلیون و ۴۱ هزار تردد مسافری و گردشگری دریایی صورت گرفته است ، گفت : طی این مدت شاهد جابجایی ۱۴۶ هزار خودرو بوده‌ایم . ​

علی‌اکبر صفایی با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت طرح تسهیل سفرهای دریایی نوروز ۱۴۰۳ در بنادر شمال و جنوب کشور ، اظهار داشت : طرح تسهیل سفرهای دریایی نوروز ۱۴۰۳ از ۲۴ اسفند ماه سال گذشته آغاز شده است و تا پایان روز اول فروردین ماه که یک هفته از شروع آن می‌گذرد ، ۷۸۵ هزار نفر سفر، تردد کرده‌اند که از این تعداد ۷۸۲ هزار تردد از طریف شناورها ، صورت گرفته است .

وی با بیان اینکه ۲۵۶ هزار تردد گردشگری دریایی طی مدت مذکور داشته‌ایم که ۳۶ هراز تردد از طریق قایق‌ها و شناورهای تفریحی ، صورت گرفته است ، افزود : قایق‌های تفریحی عمدتا ۵ تا ۷ نفره هستند اما بعضا قایق‌ها ، ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر نیز ظرفیت دارند .

ظرفیت تجهیزات طرح تسهیل سفرهای دریایی نوروز ۱۴۰۳

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی افزود : در بنادر جنوبی و شمالی کشور در مجموع ۵۸ فروند شناور مسافری با ظرفیت ۶۴۴۱ صندلی جهت حمل مسافر ، ۴۷ فروند لندینگ‌کرافت با ظرفیت جابجایی ۱۹۳۲ دستگاه خودرو و ۹۵ فروند شناور تفریحی با ظرفیت ۵۶۰۵ صندلی در طرح تسهیل سفرهای دریایی نوروز ۱۴۰۳ مشغول فعالیت و خدمت‌ رسانی هستند .

به گفته وی ، همچنین ۶۷۵۱ فروند قایق تفریحی با ظرفیت ۴۱ هزار و ۳۸۰ صندلی و ۱۱۰۸ جت اسکی ، ظرفیت تجهیزات در نظر گرفته شده برای طرح مذکور است .

۲ مورد دریابست به دلیل شرایط جوی نامساعد

صفایی با اشاره به اینکه طی یک هفته گذشته به دلیل شرایط نامناسب جوی ، ۲ مورد دریابست (ممنوعیت سفرهای دریایی) داشته‌ایم ، گفت : این دو دریابست ۱۴ ساعته و ۱۰ ساعته بوده‌اند و مجموعا ۲۴ ساعت شاهد دریابست در بنادر غرب هرمزگان شامل چارک و آفتاب به جزیره کیش بوده‌ایم و پس از بهبود شرایط جوی بلافاصله ، تردد روان صورت گرفته است .

به گفته وی ، طی یک هفته گذشته ، مشکلی در جایجایی مسافر ، گردشگر و خودرو نداشته‌ایم و با ازدحامی مواجه نبود‌ه‌ایم .

مسیرهای تردد مجاز دریایی در هرمزگان

وی درباره مسیرهای تردد مجاز دریایی در استان هرمزگان ، بیان کرد : تردد از بندر شهیدحقانی به بندر شهید ذاکری قشم و بالعکس ، از بندر شهیدحقانی بندرعباس به هرمز و بالعکس ، از بندر شهید ذاکری قشم به هرمز و بالعکس ، از بندر شهید ذاکری قشم به جزیره لارک و بالعکس ، از بندر پل به بندر لافت و بالعکس ، از بندر شهید حقانی به جزیره بوموسی و بالعکس ، از بندر آفتاب به جزیره کیش و بالعکس ، از بندر چارک به جزیره کیش و بالعکس ، از بندر شیب‌دراز به جزیره هنگام و بالعکس و تردد از بندر کندالو به جزیره هنگام و بالعکس از جمله مسیرهای دریایی مجاز است .

به گفته صفایی ، تردد از بندر شهید باهنر بندرعباس به بندر بهمن قشم و بالعکس ، از بندر لنگه به جزیره کیش و بالعکس و همچنین تردد از بندر لنگه به جزیره بوموسی و بالعکس به عنوان مسیرهای پشتیبان در نظر گرفته شده است .

وی با بیان اینکه طرح تسهیل سفرهای دریایی شامل سه محور حفظ ایمنی ، ارائه خدمات شایسته به مسافران و آمادگی لازم برای مداخله در شرایط اضطراری و جستجوی نجات دریایی می‌شود ، تاکید کرد : مسافران دریایی تنها از ایستگاه‌ها و مبادی مجاز دریایی تحت پوشش سازمان بنادر و دریانوردی تردد کنند .

مسیرهای بین‌المللی دریایی

معاون وزیر راه و شهرسازی درباره مسیرهای بین‌المللی دریایی نیز ، اعلام کرد : تردد از مسیر بندر شهید باهنر به بندر شارجه امارات و بالعکس و همچنین تردد از بندر لنگه به بندر دبی امارات و بالعکس به عنوان مسیرهای بین‌المللی وجود دارد ؛ علاوه بر این تردد از بندر خرمشهر به بنادر کویت طبق برنامه در حال انجام و از پیش تعیین شده است .

اعلام مسیرهای تردد مجاز دریایی در بوشهر

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی درباره مسیرهای دریایی مجاز در استان بوشهر نیز ، اعلام کرد : تردد از بندر گناوه به بندر خارگ و تردد از بندر بوشهر به بندر خارگ، ۲ مسیر دریایی مجاز تعریف شده در استان بوشهر است .

صفایی با بیان اینکه خوشبختانه طی هفته اول تعطیلات ، مورد موثر جستجو و نجات دریایی نداشته‌ایم ، بیان کرد : به لطف خدا مشکلی بابت امداد و نجات دریایی نداشته‌ایم و ۱۲۸ شناور همیار ناجی در سواحل جنوبی و شمالی کشور و در نقاط گردشگری دریایی فعالیت می‌کنند ؛ همیار ناجی با ساماندهی و آموزش سازمان بنادر و دریانوردی طی سال جاری فعالیت می‌کنند و امکانات لازم اعم از جلیقه و حلقه نجات در اختیار آن‌ها قرار گرفته است تا کنترل‌های لازم را در مبادی گردشگری و در نقاط تعیین شده در سواحل، انجام دهند .

گردشگری دریای در بنادر شمالی ایران

وی با بیان اینکه در سواحل مختلف بنادر شمالی اعم از انزلی ، امیرآباد ، نوشهر ، گز ، ترکمن و … نیز گردشگری دریایی در حال انجام است ، اظهار داشت : در طول کل سواحل شمالی کشور و در نقاط معین به عنوان مبادی گردشگری دریایی ، فعالیت‌ها در حال انجام است و قایق‌های تفریحی به علاقمندان خدمت‌رسانی می‌کنند .

شماره ۱۵۵۰ جهت اعلام اضطرار دریایی

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در پایان اعلام کرد : هموطنان عزیز می‌توانند از هر نقطه ای در استان‌های ساحلی درصورت بروز هرگونه سانحه دریایی با شماره چهار رقمی ۱۵۵۰ جهت اعلام اضطرار دریایی و بدون نیاز به گرفتن کد پیش شماره به راحتی و به طور مستقیم با مرکز هماهنگی جستجو و نجات دریایی جهت ارائه گزارش حادثه و درخواست کمک تماس حاصل کنند .

در همین موضوع بخوانید

دیدگاه‌ها

۰ دیدگاه

اولین دیدگاه را دربارهٔ این خبر بنویسید.

ثبت دیدگاه

ایمیل شما منتشر نمی‌شود. تکمیل موارد ستاره‌دار الزامی است.