دریانوردی کد خبر: ۱۲۲۲۳۸

آغاز مطالعات جدید برای حفظ و تحکیم سازه‌های دریایی در خزر

در طول ۲۰ سال گذشته کاهش چشمگیری در تراز خزر داشتیم که دلیل دیگر آن موضوع تغییر اقلیم و تبخیر آب دریا هم هست. البته مباحث مربوط به حوضه آبریز رودخانه خزر موضوعی فراتر از سازمان بنادر است و مجموعه وزارت خارجه درحال رایزنی برای جلوگیری از کاهش تراز خزر است .

واتساپ

به گزارش پرتال حمل و نقل ، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه کاهش آب دریای خزر حجم لایروبی در بنادر کشور را ۱۳ درصد افزایش داده است ، گفت : برای حفظ و تحکیم سازه‌های دریایی در خزر مطالعات جدیدی را شروع کرده‌ایم .

سازمان فضایی ایران با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای ، وضعیت سطح آب دریای خزر به عنوان بزرگترین دریاچه جهان را بررسی و کاهش سطح آب این دریا را تایید کرد . این بررسی‌ها نشان می‌دهد که بخش شمالی دریای خزر در سالیان گذشته به ویژه دو سال اخیر با کاهش سطح آب و پیشروی خط ساحل که نشات‌گرفته از کاهش میزان آب بوده ، مواجه شده است .

در همین راستا علی اکبر صفایی درباره تاثیر کاهش تراز خزر بر روی عملیات بندری بیان اینکه کاهش آب خزر موضوع بسیار مهمی است ، گفت : از سوی وزیر راه و شهرسازی نگرانی ایران در این باره با وزیر مرتبط روسیه و معاون نخست وزیر مطرح شده است . این موضوع در وزارت خارجه نیز به عنوان دستورکار جدی سرفصل‌های مذاکره با روسیه قرار گرفته است .

وی با بیان اینکه علاوه بر کاهش ورودی آب ولگا به خزر این تهدیدبه دلیل کاهش ورودی آب سایر رودها هم به خزر تکرار شده است ، گفت : در طول ۲۰ سال گذشته کاهش چشمگیری در تراز خزر داشتیم که دلیل دیگر آن موضوع تغییر اقلیم و تبخیر آب دریا هم هست. البته مباحث مربوط به حوضه آبریز رودخانه خزر موضوعی فراتر از سازمان بنادر است و مجموعه وزارت خارجه درحال رایزنی برای جلوگیری از کاهش تراز خزر است .

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه سناریوهای مختلف در خصوص وضعیت آینده خزر وجود دارد ، گفت : بخشی از تجارت خارجی ما از خزر انجام می‌شود و همزمان موضوعات اشتغال ، گردشگری و حتی ساخت کشتی و صنایعی که در سواحل وجود دارد با کاهش آب خزر تهدید می‌شود .

وی خبر داد که در راستای آمادگی سازمان بنادر برای مقابله با کاهش تراز خزر ، چندین ماه است مطالعه‌ای را شروع کردیم که بر اساس شرایط خزر شرایط محتمل را در نظر بگیریم . سه سناریو برای حفظ سازه‌های دریایی با انجام لایروبی ، تحکیم سازه‌های دریایی یا دسترسی به مناطق عمیق تر خزر برای ساخت سازه‌های دریایی جدید وجود دارد .

مدیرعامل سازمان بنادر خاطرنشان کرد : حج لایروبی در بنادر شمال ناشی از کاهش آب خزر تا ۱۳ درصد در سال افزایش یافته است و برای تاب اوری سازه‌های موجود تمهیدات بلند مدت و کوتاه مدتی درنظر گرفته ایم .

در همین موضوع بخوانید

دیدگاه‌ها

۰ دیدگاه

اولین دیدگاه را دربارهٔ این خبر بنویسید.

ثبت دیدگاه

ایمیل شما منتشر نمی‌شود. تکمیل موارد ستاره‌دار الزامی است.