دریانوردی کد خبر: ۷۵۲۰۴

تبیین نقش راهبردی بنادر و صنعت دریانوردی در چشم انداز ۱۴۲۴

بندر شهید رجایی با ظرفیت جابجایی ۱۰۹ میلیون تن کالا، یکی از دستاوردها و توانمندی های جمهوری اسلامی است که ۶۰ درصد صادرات و واردات کشور به این بندر وابسته است .

واتساپ

به گزارش پرتال حمل و نقل ، مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در امور نیروهای مسلح گفت : در کرانه ساحلی جنوب ایران ۷۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری شده است که باید پازل طرح های پدافند غیرعامل برای صیانت تکمیل شود .

سردار سرلشگر یحیی رحیم صفوی در بازدید از بندر شهید رجایی ، به تبیین نقش راهبردی بنادر و صنعت دریانوردی در چشم انداز ۱۴۲۴ پرداخت و گفت : در قالب سند چشم انداز که برای گام دوم و چهل سال آتی انقلاب اسلامی در دست تدوین است ، جایگاه ویژه تری برای پیوند ساختاری اقتصاد کشور با توسعه دریا محور هدف گذاری شده است . تاکنون در کرانه ساحلی جنوب ایران ۷۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری شده است که باید پازل طرح های پدافند غیرعامل برای صیانت از این سرمایه و ثروت گرانبهای کشور تکمیل شود .

سرلشکر رحیم صفوی با تأکید بر ضرورت در نظر گرفتن "راهبرد دریایی" در طرح های آمایش سرزمین ، خاطرنشان کرد : بندر شهید رجایی با ظرفیت جابجایی ۱۰۹ میلیون تن کالا، یکی از دستاوردها و توانمندی های جمهوری اسلامی است که ۶۰ درصد صادرات و واردات کشور به این بندر وابسته است .

وی هدف اصلی اعمال تحریم ها از سوی کشورهای غربی را تحمیل اراده سیاسی بر جمهوری اسلامی دانست و تصریح کرد : ایران طی ۱۱۱ سال اخیر گرفتار اقتصاد تک محصولی متکی به نفت شده است و برای گریز از تنگنای تحریم ها ، باید از موقعیت گذرگاهی و دریایی کشور در توسعه صادرات و ترانزیت بهره بیشتری گرفته شود . در جغرافیایی پیرامونی ایران ، ۱۵ کشور با ۶۰۰میلیون نفر جمعیت وجود دارد که سالانه نیاز به ۸۰۰میلیارد دلار واردات انواع کالا دارند و ایران با راهبرد دریایی می تواند از این فرصت استفاده بهینه کند .

وی با بیان این مطلب که در شرایط فعلی که کشور مورد هدف جنگ های نرم قرار گرفته، دفاع و امنیت اساس محوری آمایش سرزمین است، گفت: سرمایه گذاری و توسعه در مسیر تحقق این هدف مهم معنا پیدا می کند .

اله مراد عفیفی پور ؛ مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان نیز در این نشست اظهار داشت : علیرغم جنگ اقتصادی ناجوانمردانه آمریکا علیه ایران، توسعه بندر شهید رجایی متوقف نشده است ؛ به موازات انجام عملیات تخلیه و بارگیری کالا از کشتی ها ، طرح های عمرانی توسعه پایانه های نفتی ، کانتینری و مواد معدنی این بندر در حال اجراست که نشانگر پویایی و اقتدار کشور است .

وی خاطرنشان کرد : در قالب مرحله سوم طرح توسعه کانتینری ، ۱۴۰۰ متر اسکله جدید و همچنین در یک طرح دیگر ، سه پست اسکله نفتی به طول ۱۰۰۰ متر ایجاد می شود که ظرفیت موجود ۱۰۹ میلیون تنی جابجایی کالا در بندر را تا میزان ۶۰ درصد افزایش خواهد داد .

عفیفی پور با اشاره به تلاش های صورت گرفته به منظور بهره مندی بیشتر از دانش و توان فنی متخصصان داخلی گفت : تاکنون ۸۰۰قطعه تجهیزات بندری توسط شرکت های دانش بنیان ایرانی ساخته شده است .

در همین موضوع بخوانید

دیدگاه‌ها

۰ دیدگاه

اولین دیدگاه را دربارهٔ این خبر بنویسید.

ثبت دیدگاه

ایمیل شما منتشر نمی‌شود. تکمیل موارد ستاره‌دار الزامی است.