کتاب لجستیک تجاری
نویسندگان : مجتبی سلیمانی سه دهی - الناز میاندوآبچی
امروزه موضوع کاهش هزینه و افزایش سرعت ارائه محصول یا خدمت به مشتری از اهمیتی ویژه در دنیا برخوردار است . در هر دو مقوله هزینه و سرعت ، لجستیک نقشی بسیار ارزنده دارد .
بنگاه های اقتصادی سعی میکنند با ماهش هزینه هاو افزایش قدرت و سرعت پاسخگویی خود مشتریان بیشتری را در سطح ملی و بین المللی جذب کنند ، بنابراین صاحبان صنایع با بهره گرفتن از سیستم های لجستیکی که نقشی مهم در کاهش هزینه و افزایش سرعت پاسخگویی دارند ، نه تنها در گسترش بازار محصولات خود در داخل موفقیت های بسیار خواهند بود بلکه خواهند توانست قدرت رقابت پذیری خد را در صادرات منطقه ای و بین المللی افزایش دهند .
طبق تعریف بانک جهانی ، لجستیک تجاری دامنه ای از فعالیت های ضروری تجاری همچون : حمل و نقل ، انبارداری ، یکپارچه سازی بارهای تجاری و شفاف سازی فرآیند تبادلات درون مرزی تا سیستم های توزیع و پرداخت درون کشوری را شامل می شود .
در دنیای به هم پیوسته کنونی تجارت جهانی که بین کشورها در جریان است از طریق شبکه ای از فعالیت های لجستیکی جهانی هدایت می شود و به سرعت نیز در حال رشد است ، اما سهولت تجارت از طریق این شبکه بزای دسترسی به بازآ های بین المللی به عوامل لجستیکی هر کشور همچون رویه های تجاری، زیرساخت های ارتباطاتی و جابه جایی وضعیت بازارهای داخلی به لحاظ خدمات پشتیبانی وابستگی شدیدی دارد .
فهرست مطالب کتاب :
فصل اول - نقش دولت ها در بهبود لجستیک تجاری
فصل دوم - شاخص عملکرد لجستیک تجاری
فصل سوم - نظام تامین و توزیع کالا و خدمات
فصل چهارم - شرکت های لجستیکی طرف سوم
فصل پنجم - تسهیل تجارت و حمل و نقل بین الملل
فصل ششم - هزینه های لجستیک
فصل هفتم - آمایش تجاری و زیرساخت های لجستیکی
فصل هشتم - هاب ها و مراکز لجستیکی
فصل نهم - ایران کشوری لجستیکی
فصل دهم - ضرورت تدوین نقشه راه لجستیک تجاری کشور
فصل یازدهم - طرح های کلان ملی در حوزه لجستیک تجاری و زنجیره تامین