در حال بارگذاری ...

ایران و ترکمنستان برای تحقق ترانزیت ۲۰ میلیون تنی برنامه اقدام مشترک تدوین می‌کنند

به گزارش پرتال حمل و نقل ، وزیر راه و شهرسازی کشورمان با وزیر راه آهن ترکمنستان دیدار کرد و در این دیدار راه‌های تقویت همکاری بین دو کشور بررسی شد .

در این دیدار ، تکمیل گذرگاه‌های و مرزهای ریلی دو کشور ، تدوین برنامه اقدام مشترک برای تحقق به هدف ترانزیت سالانه ۲۰ میلیون تن ، فعال سازی کریدور ریلی چین - ترکمنستان - قزاقزستان - ایران ، احیای مسیر ریلی اکو و احیای موافقت نامه عشق آباد مورد تاکید قرار گرفت و دو کشور بر توسعه روابط ریلی تاکید کردند .

در این دیدار ، زمینه‌های همکاری مشترک و پیگیری موضوعاتی که پیش تر ، دو کشور در مورد آن به اشتراک رسیده بودند مورد بحث و تبادل نظر مجدد قرار گرفت .

فرزانه صادق ، وزیر راه و شهرسازی کشورمان در این دیدار ، با قدردانی از تلاش‌های انجام شده از تلاش‌های ترکمنستان برای افزایش تعاملات و ترانزیت تشکر کرد و ضمن شنیدن پیشنهادات ترکمنستان برای گسترش همکاری‌های حمل و نقل ریلی به تشریح پیشنهادات جمهوری اسلامی ایران برای نحوه همکاری با آن کشور پرداخت .

عضو کابینه دولت چهاردهم با تاکید بر اینکه حمل و نقل ریلی و ترانزیت ریلی ؛ امن‌ترین ، سهل‌ترین و پایدارترین مد حمل و نقلی است ، تصریح کرد : ارتباط و تعامل ترانزیتی بین ایران و ترکمنستان فقط به ارتباط ترانزیتی بین دو کشور محدود نمی‌شود ، بلکه توسعه ارتباط ترانزیتی دو کشور جریان حمل و نقل و تجارت را در منطقه دگرگون می کند .

وزیر راه و شهرسازی گفت : هدف گذاری شده تا ترانزیت از طریق همکاری دو کشور ایران و ترکمنستان به ۲۰ میلیون تن برسد که سهم ترانزیت ریلی ۶ میلیون تن است .

برنامه اقدام مشترک ایران و ترکمنستان برای تحقق هدف ۲۰ میلیون تنی تدوین می‌شود

وزیر راه و شهرسازی کشورمان مهمترین اقدام برای رسیدن به اهداف ترانزیت دو کشور را نهایی کردن برنامه اقدام مشترک بین وزارت راه آهن ترکمنستان و شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران دانست و به جبارعلی ذاکری مدیرعامل راه آهن ماموریت داد برنامه اقدام برای دستیابی به هدف ترانزیت ۲۰ میلیون تنی که سهم راه آهن در آن ۶ میلیون تن است را نهایی کرده و ارایه دهد .

فعال‌سازی کریدور ریلی چین - ترکمنستان - قزاقزستان - ایران

عضو کابینه دولت چهاردهم ، فعال‌سازی کریدور ریلی چین - ترکمنستان - قزاقزستان - ایران را از دیگر موارد دیگر موضوعات مهم دیگر برشمرد و تاکید کرد : فعال سازی این کریدور قطعا آینده منطقه را متحول می‌کند و ما از هر ابتکاری برای توسعه این کریدور استقبال می‌کنیم .

تاکید بر احیای مسیر ریلی اکو

صادق در بخش دیگری از سخنان خود بر احیای مسیر ریلی اکو تاکید کرد و گفت : راه اندازی منظم این قطار در مسیر آلماتی - تاشکند - تهران و استانبول در توسعه حمل و نقل منطقه موثر است و می تواند به تعامل چند جانبه بین کشورهای منطقه بینجامد .

احیای موافقت نامه عشق آباد

وی همچنین بر احیای موافقت‌نامه عشق‌آباد(قرارداد حمل و نقل چندوجهی بین دولت‌های قزاقستان ، ازبکستان ، ترکمنستان ، ایران ، هند ، پاکستان و عمان برای ایجاد کریدور بین المللی حمل و نقل و ترانزیتی که حمل و نقل کالا بین آسیای مرکزی و خلیج فارس را تسهیل می کند . این قرارداد در آوریل ۲۰۱۶ لازم الاجرا شد) تاکید کرد و گفت : ابتکار عمل احیای این موافقت نامه در اختیار ترکمنستان است .

صادق از پیوستن ترکمنستان به کریدور شمال - جنوب حمایت کرد و از تلاش ایران برای عضویت قطعی ترکمنستان در کریدور شمال - جنوب خبر داد .

ضرورت راه‌اندازی قطار مشهد - مرو

وزیر راه و شهرسازی کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود به همکاری های دو کشور در زمینه حمل و نقل ریلی اشاره کرد و گفت : راه اندازی قطار مشهد- مرو مورد تاکید جمهوری اسلامی ایران است .

صادق افزایش ظرفیت ترانزیت در مرزهای ریلی دو کشور را از دیگر خواسته‌های ایران عنوان کرد و افزود : افزایش تبادل واگن برای دستیابی به هدف ۲۰ میلیون تن از منظر ترانزیت بین‌المللی مورد تاکید است . همچنین ، تبادل روزانه ۴۰۰ دستگاه در مرز سرخس و ۱۵۰ واگن در مرز اینچه برون از منظر ترانزیت بین دو کشور ایران و ترکمنستان باید به سرعت عملیاتی شود .

وی در پایان اظهار امیدواری کرد تا سفر وزیر راه آهن ترکمنستان و هیات همراه به ایران، زمینه ساز تحول در روابط ریلی دو کشور باشد .

در این دیدار همچنین ، ممد آکممدوف وزیر راه‌آهن ترکمنستان بر تقویت همکاری‌های دو کشور و توسعه حمل و نقل و افزایش ترانزیت از مسیرها و خطوط ریلی دو کشور با تکمیل زیرساخت‌ها تاکید کرد .  

وزیر راه آهن ترکمنستان از برنامه‌های آن کشور برای گسترش خطوط ریلی در مرزهای با جمهوری اسلامی ایران خبر داد و گفت : تلاش می‌کنیم تا ضمن تقویت راه‌آهن اینچه‌برون، توجه روسیه و بلاروس را به ترانزیت از این مرز جلب کنیم .

 

 

منتظر حضور شما در پیج اینستاگرام iranway هستیم

 

 

 




مطالب مرتبط

به گزارش پرتال حمل و نقل ، وزیر راه و شهرسازی بر ارتقا اقتصاد دریامحور در بهره مندی ، همراهی و هماهنگی با حرفه ، صنعت و دانشگاهیان تاکید کرد .

|

به گزارش پرتال حمل و نقل ، وزیر راه و شهرسازی خلیج فارس را محور اصلی برنامه‌ریزی‌های کلان کشور دانست و با تاکید بر ضرورت مدیریت هوشمندانه این پهنه ...

|

به گزارش پرتال حمل و نقل ، وزیر راه و شهرسازی با صدور حکمی «سارا امتحان» را به عنوان مدیرکل دفتر ارزیابی‌های اقتصادی و مدیریت بهره‌وری ...

|

تأکیدات رئیس‌جمهور بر توسعه این استان ، در پروژه‌های جاده‌ای ، ریلی و در ادامه در حوزه بندر و مسکن به‌طور مشخص قابل مشاهده است و امید می‌رود آثار این اقدامات تا پایان سال در زندگی مردم ملموس باشد .

|

به گزارش پرتال حمل و نقل ، روز پنجشنبه دوم بهمن ۱۴۰۴، با حضور وزیر راه و شهرسازی ، مراسم بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی ۱۴ پروژه زیرساختی و ...

|

نظرات کاربران