در حال بارگذاری ...

از بحران تا فرصت ؛ چه باید کرد تا ایران از تنگنای هوایی رها شود ؟

به گزارش پرتال حمل و نقل به قلم خلیل الله معمارزاده ، سرعت روند تحولاتی پیرامون ما و آسمانِ کشور همین حالا دارد هشدار می‌دهد . توافق تازه‌ای هم که مسیر ترانزیتی «زنگزور» را وارد معادلات منطقه‌ای کرده ، چارچوب ژئوپلیتیک همسایگان در سایه بی توجهی تاریخی ما به آسیای میانه و تمرکز و سرمایه‌گذاری بیش از حد بر امنیت نظامی را تغییر داده و چشم‌انداز حمل‌ونقل منطقه را به‌سوی بازیگران جدیدی کشانده است ؛ این تحول می‌تواند ، ایران را در آینده نزدیک در معرض تهدیدات غیرقابل بازگشت قرار دهد .

همزمان ، تجربه جنگِ دوازده‌روزه هم به ما به روشنی نشان داد که مدیریت فضای هوایی ما نیاز به بازطراحی ساختارها و رویه‌های فوری دارد . تداوم وضع موجود ، کشور را دارد به مرز از دست رفتن نزدیک می نماید .

در مقابل ، رقبای منطقه‌ای مانند ترکیه و آذربایجان و عربستان با شتاب فراوان در حال توسعه ناوگان ، توسعه فرودگاه‌ها و جذب مسیرهای بین‌المللی‌اند ؛ این شتاب اگر بی‌پاسخ بماند ایران به‌زودی توسط همسایگان خود هضم خواهد شد که تجربه آن در صفحات تاریک تاریخی گذشته هم وجود دارند .

پیشنهاد عملی و فوری قابل اجرا از «فردا» :

۱ . تشکیلِ شرکتِ واسپاری/لیزینگ دولتی برای خرید و تأمین ناوگان و واگذاری تدریجی به ایرلاین‌ها

۲ . ایجاد «صندوق ملی توسعه فرودگاه‌ها و ناوبری» با ساختار شریک‌پذیر برای جذب سرمایه‌گذاران داخلی

۳ . انتصاب پنج رایزن با مأموریت فوری : ایمنی پرواز ، حقوق بین‌الملل هوانوردی ، تأمین و لجستیک قطعات ، توسعه زیرساخت فرودگاهی و ناوبری و مدیریت بحران ، هر کدام با اختیارات مشخص و جدول زمان‌بندی ۳۰/۶۰/۱۰۰ روزه .

۴ . بازنگری کامل مدیریت فضای هوایی و طراحی سناریوهای عملیاتی جدید بر اساس درس‌های جنگ اخیر .

۵ . اجرای فوری برنامه اطلاع‌رسانی شفاف به افکار عمومی تا مطالبه ملی شکل بگیرد و راه برای حمایت سیاسی هموار شود .

این برنامه را به‌عنوان آزمونی برای اراده تصمیم‌گیران منتشر می‌کنم و مسئولیت سیاسی و اخلاقی اعلام‌شده درباره پیام و پیامدهای آن را شخصاً می‌پذیرم تا ثابت کنم اگر اراده‌ای وجود نداشته باشد ، این واقعیت را به تصویر کشیده‌ایم که شاید هدف اصلی همین است . این پذیرش مسئولیت ، دعوت به اقدام شفاف و قانونی است و نه فراخوان به هر اقدام غیرقانونی .

اگر این اراده وجود داشته باشد ، ابزارهای فنی و مالیِ لازم برای شروعِ اجراییِ آن «از فردا» در دسترس‌اند ؛ اما هر روز تأخیر ، ما را به مرز بحران بدون بازگشت نزدیک تر می کند .

 

 

منتظر حضور شما در پیج اینستاگرام iranway هستیم

 

 

 




مطالب مرتبط

به گزارش پرتال حمل و نقل ، شرکت حمل‌ونقل بین‌المللی و لجستیکی هاگ‌بار با هدف افزایش ظرفیت عملیاتی ، نوسازی ناوگان و توسعه فعالیت‌های داخلی و ...

|

نظرات کاربران