هواپیماهای کارکرده و با عمر بالا هم در حال نایاب شدن هستند
به گزارش پرتال حمل و نقل ، نرخ تحویل هواپیماها توسط تولیدکنندگان همچنان ۳۰ درصد کمتر از سطح قبل از پاندمی است ، در حالی که تقاضای جهانی از سطح سال ۲۰۱۹ فراتر رفته است .
سفارش های معوق به ۱۷ هزار فروند رسیده است یعنی ۵۰ درصد ناوگان فعال فعلی ! با نرخ تولید فعلی ، رفع عقب ماندگی ها ۱۳.۵ سال طول خواهد کشید و میانگین زمان تحویل هواپیماهای نو را به ۷ سال خواهد رساند .
اجاره هواپیماها به دلیل کمبود عرضه به بالاترین نرخ تاریخی خود رسیده است .
افزایش و انباشتگی تقاضای جهانی از یک طرف و کاهش تولید از طرف دیگر ، باعث شده تمام شرکتهای هواپیمایی جهان سعی کنند ناوگان فعلی خود را با چنگ و دندان حفظ کنند لذا میانگین جهانی عمر ناوگان هوایی افزایش خواهد یافت و هواپیماهای قدیمی کمیاب تر و گران تر خواهند شد .
با این شرایط نرخ خرید هواپیماهای کارکرده برای ایران جهت جایگزینی ناوگان فعلی (جدای از بحث توسعه) نیز تا ۲۰ درصد ممکن است افزایش یابد و کمبود ناوگان هوایی نیز مخاطرات ایمنی خود را به دنبال خواهد داشت .
خلیل الله معمارزاده - کارشناس حوزه حمل و نقل هوایی
منتظر حضور شما در پیج اینستاگرام iranway هستیم