در حال بارگذاری ...

پیشرفت ۹۰ درصدی مرحله نخست احداث بندرگاه نخل ناخدا در بندرعباس

در مرحله نخست احداث بندرگاه نخل ناخدا در ضلع شرقی شهر بندرعباس مسافران از بندرگاه نخل ناخدا به جزیره هرمز سفر می‌کنند و مسیر بندرعباس به جزیره از ۱۹ به ۶ مایل دریایی کاهش می‌یابد .

به گزارش پرتال حمل و نقل ، مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان میزان پیشرفت ساخت مرحله نخست بندرگاه نخل ناخدا بندرعباس را ۹۰ درصد اعلام کرد .

حسین عباس‌نژاد با اشاره به ساخت بندرگاه نخل ناخدا با ۹۰ درصد پیشرفت کاری اظهار کرد : بندرگاه نخل ناخدا به عنوان یکی از بزرگترین طرح‌های گردشگری دریایی در استان در اجرای سیاست‌های دریامحور و با هدف کاهش ترافیک دریایی ، دسترسی آسان به جزیره هرمز و رونق بیشتر معیشت ساحل‌نشینان در حال ساخت است .

وی با بیان اینکه برای اجرای مرحله نخست این بندر تاکنون ۳۵۰ میلیارد تومان هزینه شده است ، ادامه داد : در مرحله نخست احداث این بندرگاه سه پست اسکله فلزی برای پهلوگیری شناور‌ها در تعمیرگاه دریایی بندر شهید رجایی ساخته می‌شود . هر کدام از این اسکه‌‌ها به وزن ۳۵ تن از جنس بدنه فولاد دریایی ، ۲۲ متر طول و پنج متر عرض ظرفیت پهلودهی شش فروند شناور را دارند .

عباس‌نژاد مجموع هزینه اجرای احداث این سه پست اسکله فلزی را نیز ۴۵۰ میلیارد ریال اعلام و پیش بینی کرد ؛ مرحله نخست بندرگاه نخل ناخدا تا پایان سال جاری به بهره‌برداری برسد . موج شکن ، تاسیسات زیربنایی و مسیر‌های دسترسی از دیگر اقداماتی است که در مرحله نخست این بندرگاه اجرا شده است .

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان خاطرنشان کرد : در مرحله نخست احداث بندرگاه نخل ناخدا در ضلع شرقی شهر بندرعباس مسافران از بندرگاه نخل ناخدا به جزیره هرمز سفر می‌کنند و مسیر بندرعباس به جزیره از ۱۹ به ۶ مایل دریایی کاهش می‌یابد .

«عملیات اجرایی تکمیل موج‌شکن مرحله نخست بندر نخل ناخدا بندرعباس آذرماه ۱۴۰۱ با حضور استاندار ، مدیرکل بنادر و دریانوردی و جمعی از مدیران استان آغاز شد» .

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در حاشیه برگزاری آیین آغاز عملیات اجرایی تکمیل موج‌شکن فاز اول بندر نخل ناخدا در جمع خبرنگاران اعلام کرد : بندر نخل ناخدا در سه مرحله جداگانه تعریف شده که مرحله نخست آن توسط سازمان بنادر و دریانوردی از سال ۱۳۹۱ آغاز و تا سال ۱۳۹۶ به پایان رسید .

به گفته عباس‌نژاد ؛ مرحله اول این طرح شامل احداث زیرساخت‌های اولیه بندری و دریایی ، جاده دسترسی ، موج شکن‌ها و حوضچه پهلوگیری شناور است که در این مرحله اعتباری بالغ بر ۳۵۰ میلیارد ریال از محل داخلی سازمان بنادر و دریانوردی هزینه شده و حتی از اعتبار پیش‌بینی شده برای کل طرح در برآوردهای اولیه ۱۰۰ میلیارد ریال نیز بیش‌تر است . مرحله دوم آن نیز با کاربری تاسیسات مسافری ، گردشگری و تفریحی از طریق جذب سرمایه‌گذار طراحی شده است .

«بندرگاه نخل ناخدا» یکی از بزرگترین طرح‌های گردشگری دریایی است که با هدف کاهش ترافیک دریایی ، دسترسی آسان به جزیره هرمز ، ایمن‌‌سازی سفرهای دریایی و رونق گردشگری ساحلی و دریایی در منطقه شرق بندرعباس در دست احداث است .

این طرح گردشگری در هفت مرحله شامل سایت پشتیبانی و خدمات ، تفریحات مارینا ، بوستان فرهنگ بومیان ، ایستگاه سر زندگی و نشاط ، گذر آرامش ، ایستگاه خوش‌آمدگویی و اسکله تفریحی تعریف شده است .

استان هرمزگان دارای ۷۱ بندر تجاری ، صیادی و چند منظوره و ۱۵ بندر مسافری و گردشگری از شرق تا غرب و جزیره‌های ۱۴ گانه است که نقش اساسی در مبادلات اقتصادی در جنوب برای کشور دارند .

 

منتظر حضور شما در پیج اینستاگرام iranway هستیم

 

 




مطالب مرتبط

به گزارش پرتال حمل و نقل ، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اعلام‌ کرد : ۳۵ هزار میلیارد تومان قرارداد جدید در حوزه زیرساخت‌های بندری و دریایی ...

|

در راستای توسعه بندر لارک ، پهلودهی مداوم شناورهای مسافربری و فراهم کردن امکانات به صیادان و گردشگران و مسافران اعتباری بالغ بر ۴ هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شده است .

|

از ابتدای سال جاری تا کنون ۱۴ فروند کشتی حامل ۶۰۶ هزار و ۹۹۴ تُن کالای اساسی شامل ۲۲۲ هزار و ۳۱ تن گندم و ۷۹ هزار و ۷۵۶ تُن برنج به عنوان بیش‌ترین محموله‌های وارداتی به کشور از طریق بندر شهید رجایی است .

|

وزارت راه در ساخت کریدورهای ریلی و آزادراهی جنوب کار تملک اراضی را به نحوی انجام دهد که بزرگراه‌ها به عریض‌ترین شکل ممکن در این مسیرها ساخته شوند تا در آینده برای توسعه بزرگراهی مجبور به تملک مجدد اراضی در این مناطق نباشیم .

|

با توجه به لزوم توسعه صنعت گردشگری و ایجاد زیرساخت مناسب به منظور بهبود اقتصاد دریامحور و امکان بهره‌برداری از بندر نخل ناخدا نیاز به احداث سه پست اسکله فلزی شناور به طول ۲۲ متر برای پهلودهی شناورها و تردد ایمن گردشگران است .

|

نظرات کاربران