در حال بارگذاری ...
  • بهره‌برداری از ۳ فروند اسکله فلزی شناور در بندرگاه نخل ناخدا تا پایان سال جاری

    با توجه به لزوم توسعه صنعت گردشگری و ایجاد زیرساخت مناسب به منظور بهبود اقتصاد دریامحور و امکان بهره‌برداری از بندر نخل ناخدا نیاز به احداث سه پست اسکله فلزی شناور به طول ۲۲ متر برای پهلودهی شناورها و تردد ایمن گردشگران است .

    به گزارش پرتال حمل و نقل‌ ، مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت : سه فروند اسکله فلزی شناور بندرگاه نخل ناخدای بندرعباس همزمان در تعمیرگاه خشکی بندر شهید رجایی در حال ساخت و مونتاژ است که تا پایان سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد .

    حسین عباس‌نژاد با اشاره به ساخت بندرگاه نخل ناخدا در منطقه شرق بندرعباس گفت : با توجه به ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای بهبود اقتصاد دریامحور و امکان بهره‌برداری از این بندرگاه نیاز به احداث سه پست اسکله فلزی شناور برای پهلودهی شناورها و تردد ایمن گردشگران است .

    وی با بیان اینکه عملیات ساخت و مونتاژ اسکله‌های یاد شده آغاز در تعمیرگاه خشکی بندر شهید رجایی آغاز شده و مدت زمان اجرای آن در اسناد قرارداد هشت ماه پیش‌بینی شده ابراز امیدواری کرد : با توجه به تجربیات گذشته و وجود دانش فنی طرح حداکثر تا پایان سال‌جاری آماده بهره‌برداری شود .

    مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان مجموع هزینه اجرای احداث این سه پست اسکله فلزی شناور را ۴۵۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت : هرکدام از این اسکله‌ها به وزن ۳۵ تن از جنس بدنه فولاد دریایی دارای ۲۲ متر طول و پنج متر عرض است .

    عباس‌نژاد مشخصات پل دسترسی را نیز به وزن چهار تن ، ۲۰ متر طول و ۷.۱ متر عرض راهرو اعلام کرد و یادآور شد : با توجه به لزوم توسعه صنعت گردشگری و ایجاد زیرساخت مناسب به منظور بهبود اقتصاد دریامحور و امکان بهره‌برداری از بندر نخل ناخدا نیاز به احداث سه پست اسکله فلزی شناور به طول ۲۲ متر برای پهلودهی شناورها و تردد ایمن گردشگران است .

    وی با بیان اینکه نزدیک به ۵۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۲۰ نفر به صورت غیرمستقیم در احداث این طرح مشغول به کار هستند ، خاطرنشان کرد : در طرح یادشده با استفاده از توان متخصصان داخلی و هم‌چنین تامین‌کنندگان داخلی بالغ بر ۶ هزار میلیارد ریال ارزآوری داشته و مانع از خروج ارز و سرمایه مالی از کشور شده است .

    «بندرگاه نخل ناخدا» در ساحل شرقی بندرعباس از طرح های منحصر به فرد بندری کشور قلمداد می‌شود که با هدف کاهش ترافیک دریایی ، دسترسی آسان به جزیره هرمز ، ایمن‌سازی سفرهای دریایی و رونق گردشگری ساحلی و دریایی در منطقه شرق بندرعباس در دست احداث است .

    این طرح گردشگری در هفت مرحله شامل سایت پشتیبانی و خدمات، تفریحات مارینا ، بوستان فرهنگ بومیان ، ایستگاه سر زندگی و نشاط ، گذر آرامش ، ایستگاه خوش‌آمدگویی و اسکله تفریحی تعریف شده است .

    بندر نخل ناخدا در قالب مجموعه تفریحی مارینا بندرعباس تعریف شده است؛ مارینا که می‌توان به آن بندر کوچک ، بندر تفریحی یا محوطه بندری گفت، محوطه‌ای بندری برای قایق‌های کوچک و تفریحی است .

    در مارینا به طور معمول امکانات پهلوگیری و لنگراندازی و نیز آب و برق برای قایق‌ها فراهم است که در برابر دریافت هزینه در اختیار قایق‌ها گذاشته می‌شود . تفاوت مارینا با بندر در این است که مارینا برای قایق‌های کوچک و با تعداد کم مسافر ساخته شده و بر خلاف بندرهای بزرگ امکاناتی برای پهلوگیری کشتی و قایق‌های بزرگ و انتقال کالا و مسافر در حجم زیاد ندارد .




    مطالب مرتبط

    در سال ۱۴۰۲ سهم ترانزیت ریلی از کل عملیات ترانزیت بندر شهید رجایی ۹ درصد بود که در سال جاری این میزان با ساماندهی عملیات ریلی در ۹ ماهه سال به ۱۷ درصد رسیده است .

    |

    برنامه‌ریزی برای انجام دوره‌ای این آزمایش‌ها در دستور کار بوده تا ضمن آماده بکاری شناورها و برطرف شدن نواقص احتمالی ، نُرم آمادگی و عملکرد این نوع تجهیزات راهبردی همچنان در سطح بالایی حفظ شود .

    |

    از ابتدای سال جاری تا کنون اداره تعمیر و نگهداری تجهیزات دریایی همچنین موفق به خارج‌سازی هفت فروند مغروقه در مسیر تردد در آبراه‌های حاکمیتی استان شده است .

    |

    به گزارش پرتال حمل و نقل ، سفیر قزاقستان در جمهوری اسلامی ایران ضمن بازدید و آشنایی با بخش‌ها و ظرفیت‌های مختلف بندر شهید رجایی خواستار تعمیق ...

    |

    به گزارش پرتال حمل و نقل ، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اعلام‌ کرد : ۳۵ هزار میلیارد تومان قرارداد جدید در حوزه زیرساخت‌های بندری و دریایی ...

    |

    نظرات کاربران