تصمیمگیری سریع در شرایط اضطراری ؛ نتیجه امضا توافقنامه میان مرکز کنترل فضای کشور و فرودگاه رشت
ارائه سرویس مدیریت ترافیک هوایی به تمامی پروازهای داخلی و بینالمللی ، نیازمند تمهیدات همه جانبه برای ارائه سرویسهای استاندارد ، ایمن و مطلوب هوانوردی است و در این راستا انعقاد قرارداد و توافقنامه همکاری بین مرکز کنترل و فرودگاههای کشور بسترهای لازم برای کاهش اشتباهات انسانی یا تداخل در خدمات ، با مشخص کردن دقیق مسئولیتها و فرآیندهای عملیاتی را فراهم میکند .
به گزارش پرتال حمل و نقل ، معاون کنترل فضای کشور اداره کل کنترل ترافیک هوایی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران با بیان اینکه توافقنامه با فرودگاهها ؛ تضمین عملیات منظم ، ایمن و کارآمد در مدیریت ترافیک هوایی است ، گفت : هدف از امضای توافقنامه بین مرکز کنترل فضای کشور و فرودگاه سردار جنگل رشت ، تعیین وظایف طرفین درباره خدمات قابل ارائه به ترافیکهای هوایی است .
حامد رهبر افزود : اجرای این توافقنامه سبب خواهد شد بر اساس دستورالعملهای مربوطه و با تعریف رویههای استاندارد ، تصمیمگیری در شرایط اضطراری یا خاص بهسرعت انجام شود .
وی با بیان اینکه مرکز کنترل فضای کشور بهعنوان کانون هوانوردی در امر مدیریت و کنترل ترافیک هوایی کشور ، نقشی بیبدیل در ارائه خدمات ناوبری هوایی مطابق استانداردهای بینالمللی دارد ؛ گفت : ارائه سرویس مدیریت ترافیک هوایی به تمامی پروازهای داخلی و بینالمللی ، نیازمند تمهیدات همه جانبه برای ارائه سرویسهای استاندارد ، ایمن و مطلوب هوانوردی است و در این راستا انعقاد قرارداد و توافقنامه همکاری بین مرکز کنترل و فرودگاههای کشور بسترهای لازم برای کاهش اشتباهات انسانی یا تداخل در خدمات ، با مشخص کردن دقیق مسئولیتها و فرآیندهای عملیاتی را فراهم میکند .
رهبر با تأکید بر اینکه کارشناسان این مرکز به دلیل جایگاه حقوقی و شرح وظایف تعیینشده بر حسب توصیهها ، به رعایت استانداردهای هوانوردی در دستورالعملهای هماهنگی (co-ordination) و سند ۹۴۲۶ ایکائو توجه ویژهای دارند ، بیان کرد : با امضای این توافقنامه و دستیابی به یکراه حل مناسب و دستورالعملهای واحد ، بخشی از کاستیها و کمبودها بین دو طرف مرتفع میشود .
معاون کنترل فضای کشور اداره کل کنترل ترافیک هوایی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران بر لزوم وجود توافقنامهها و دستورالعملهای داخلی و بینالمللی در ساماندهی فضای تحت کنترل کشورها و مدیریت ترافیک هوایی در راستای بهبود سرویس مدیریت ترافیک هوایی و بهرهمندی از تجهیزات طرفین تأکید کرد و افزود : بدیهی است وجود هماهنگیهای یادشده، موجب ارتقا ایمنی هوانوردی در امر کنترل ترافیک هوایی میشود .
به گفته حامد رهبر ، مرکز کنترل فضای کشور با ۱۱ کشور همجوار و بیش از ۵۰ فرودگاه عملیاتی کشور که در آنها نشست و برخاست هواپیما و جابهجایی مسافر و بار صورت میگیرد ، در ارتباط دائمی و مستمر است و تاکنون معاونت کنترل فضای کشور با بیش از ۴۷ فرودگاه ، اعم از بینالمللی و داخلی ، توافقنامه امضا کرده است .
وی به مزیتهای امضای توافقنامه مرکز کنترل فضای کشور با فرودگاه بینالمللی سردار جنگل رشت اشاره کرد و گفت : توافقنامههای مذکور پس از ساعتها جلسات کارشناسی و بهره بردن از بدنه تخصصی اداره کل کنترل ترافیک و فرودگاههای موردنظر تدوین و امضا شده است .
معاون کنترل فضای کشور اداره کل کنترل ترافیک هوایی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران تصریح کرد : بنا بهضرورت تغییر شرایط ترافیکی و ناوبری هوایی در کشور ، برخی از این توافقنامهها نیازمند بازنگری است و اکنون توافقنامه ۲۱ فرودگاه در حال بازنگری است که تعداد ۴ توافقنامه به امضا رسیده است و ۱۱ توافقنامه پس از بازنگری در مرحله امضا قرار دارد .