در حال بارگذاری ...

راه‌اندازی مراکز فرعی حفاظت زیست دریایی در هرمزگان

به گزارش پرتال حمل و نقل ، مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان ، راه‌اندازی مراکز فرعی مقابله با آلودگی نفتی و ارائه دو سند با موضوع مدیریت آب توازن به کمیته حفاظت محیط زیست دریایی سازمان را از مهم‌ترین اقدامات محیط زیست دریایی این اداره‌کل عنوان کرد .

حسین عباس‌نژاد در تشریح اقدامات کلان محیط زیست دریایی بنادر این استان ، ضمن تشریح اقدامات کلان صورت گرفته در بعد حفاظت محیط زیست دریایی گفت : یکی از اقدامات مهم لکه‌گذاری و پهنه بندی آب‌های هرمزگان از جنبه ارائه خدمات محیط زیست دریایی در کوتاه‌ترین زمان ممکن است . اداره‌کل بنادر و دریانوردی هرمزگان به منظور پوشش آب‌های غرب استان علاوه بر راه‌اندازی و تجهیز مرکز فرعی در بندر لنگه، اقدام به راه‌اندازی مرکز فرعی مقابله با آلودگی نفتی در جزیره کیش و تجهیز آن به انواع تجهیزات مقابله با آلودگی کرد .  

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان ، عمده تجهیزات خریداری شده به منظور مقابله با حوادث غیره مترقبه زیست محیطی دریایی در غرب این استان را  شامل بوم مهار اقیانوسی و متعلقات ، پاورپک و متعلقات ، بوم اسفنجی ، بوم جاذب ، ورق جاذب قایق برای انجام عملیات پاکسازی و دیسپرسنت(پخش‌کننده) عنوان کرد .  

عباس‌نژاد میزان اعتبار این طرح برای تهیه تجهیزات یاد شده را ۲۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود : برای انجام این کار نیز هشت نفر نیروی آموزش دیده به صورت شیفتی جذب شده است .   

وی با بیان اینکه مطابق با اصل ۴۴ قانون اساسی که کوچک‌سازی دولت و واگذاری خدمات غیر حاکمیتی به بخش خصوصی را مورد توجه قرار می دهد ، گفت : معاونت دریایی این اداره‌کل هم‌راستا با این اصل مبادرت به واگذاری خدمات پاکسازی آلودگی به بخش خصوصی در سطح استان کرده است .

به گفته مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان ؛ هزینه واگذاری امور مربوط به خدمات پاکسازی آلودگی نفتی دریایی سطح این استان را در سال ۱۴۰۳ با اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و پیش‌بینی کرد این رقم در سال ۱۴۰۴ به ۶۰۰ میلیارد ریال افزایش یابد .  

عباس‌نژاد با اشاره به نقش حاکمیتی سازمان بنادر و دریانوردی در حفاظت محیط زیست دریایی و عضویت در سازمان بین‌المللی دریانوردی اظهار کرد : این اداره‌کل تا کنون توانسته نیروهای متخصصی در این حوزه تربیت کند که اخیرا در کمیته حفاظت محیط زیست دریایی سازمان بین‌المللی دریانوردی ، دو سند با موضوع مدیریت آب توازن ارائه داده که این اسناد تحت حمایت و دستور کارآن سازمان بین‌المللی قرار گرفته است .   

گفتنی است ؛ درحال حاضر ۴۱ نیرو در مراکز بندر شهید رجایی ، بندر شهید باهنر ، بندر لنگه ، جزیره کیش و بندر جاسک فعالیت می‌کنند .  

«دیسپرس کننده یا دیسپرسانت مواد شیمیایی هستند که روی یک لکه نفتی سطحی اسپری می‌شوند تا نفت را به قطرات کوچکتری تجزیه کنند و به راحتی با آب مخلوط شوند .

پراکنده‌کننده‌ها مقدار روغن ورودی به محیط را کاهش نمی‌دهند ، بلکه اثرات نشت را به زیر آب می‌برند» .




مطالب مرتبط

اگر کشوری این اصلاحات را نپذیرد ، مبانی قانونی ملی مناسبی در مواجهه با این شناورها وجود نخواهد داشت . ناوگان دریایی دولت جمهوری اسلامی ایران نیز در راستای اجرای الزامات ضمیمه ۶ کنوانسیون مارپل ، مدیریت داده‌های سوخت مصرفی خود را برای شناورهای با ظرفیت ناخالص ۴۰۰ به بالا در ...

|

تخلیه‌وبارگیری صورت گرفته در بخش عملیات کانتینری نیز طی ۱۰ ماهه امسال ، معادل ۲ میلیون و ۵۶۹ هزار و ۹۷ TEU بود که در قیاس با عملیات کانتینری طی مدت مشابه سال گذشته که معادل ۲ میلیون و ۲۷۵ هزار و ۸۷۷ TEU بود ، رشد ۱۳ درصدی را نشان می‌دهد .

|

اپراتورها و فعالان در زمینه خدمات بندری و دریایی و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی ، ۲۳۳ میلیون تن ظرفیت نگهداشت کالا در اراضی پشتیبانی را ایجاد کردند که بیش از ۷۰ هزار نیروی انسانی به واسطه تلاش این زحمتکشان در پنج منطقه ویژه بندری مشغول به کار هستند که باید همیشه ثبات در این ساختار ...

|

تقویت باکسی پل‌ها ، تقویت سازه کوله ، مقاوم‌سازی دیوار برگشتی ، تعویض شاه تیرها و عرشه به همراه روسازی راه‌های دسترسی ، تعویض نئوپرن‌ها و نصب سیستم پایش هوشمند از جمله اقدامات در حال انجام است .

|

در مرحله نخست احداث بندرگاه نخل ناخدا در ضلع شرقی شهر بندرعباس مسافران از بندرگاه نخل ناخدا به جزیره هرمز سفر می‌کنند و مسیر بندرعباس به جزیره از ۱۹ به ۶ مایل دریایی کاهش می‌یابد .

|

نظرات کاربران