در حال بارگذاری ...
  • بندر سیریک وارد مدار عملیاتی ترانزیت خودرو شد

    بندر سیریک با سرمایه‌گذاری هفت هزار میلیارد ریالی سازمان بنادر و دریانوردی ، دارای چهار متر عمق آبخور ، ۳۴ هکتار حوضچه و ۵۱ هکتار اراضی پسکرانه است که ظرفیت بسیار خوبی در زمینه صادرات ، واردات و ترانزیت کالا دارد .

    به گزارش پرتال حمل و نقل ، نخستین محموله خودروهای ترانزیتی از امارات عصر روز سه‌شنبه با حضور استاندار هرمزگان در بندر چندمنظوره سیریک تخلیه شد .

    عصر سه‌شنبه سوم مهرماه در آئینی با حضور "مهدی دوستی"، ۵۵ دستگاه خودروی وارداتی به منظور ترانزیت به یکی از کشورهای همسایه ، به عنوان نخستین محموله وارداتی خودرو از یکی از بنادر امارات متحده عربی در بندر چندمنظوره سیریک به عنوان یکی از بنادر مهم در حوزه مکران و شرق  به منظور ترانزیت تخلیه شد .  

    مهدی دوستی استاندار هرمزگان در این مراسم اظهار کرد : طی دو سال و نیم گذشته هفت بندر در این استان به اتمام رسیده که یا در قالب فاز توسعه یا احداث بندر جدید بوده است .

    وی در این رابطه به احداث بندر خمیر اشاره کرد که کار صادرات مواد معدنی به خوبی در حال انجام است و سال گذشته نیز بیش از یک میلیون تن مواد معدنی از این بندر به کشورهای مقصد صادر شد .

    استاندار هرمزگان با بیان اینکه زیرساخت‌های بندرگاه سیریک نیز انجام شده است ، بیان داشت : در حوزه عمرانی متاسفانه تمرکز بیشتر برفعالیت‌های سخت افزاری است در حالی که اصل آن باید توجه به احداث زیرساخت‌های اداری و نرم‌افزاری باشد چراکه این زیرساخت منجر به توسعه اقتصاد و تجارت در منطقه می‌شود .  

    به گفته دوستی بعد از اتمام بندرگاه سیریک توسط سازمان بنادر و تلاش‌های ادار‌ه‌کل بنادر و دریانوردی به ویژه بنادر شرق استان ، رویه‌های مختلفی اعم از ترانزیت داخلی و خارجی ، صادرات و واردات تخصیص پیدا کرد .

    وی با اشاره به تلاش‌های شبانه‌روزی و جهادی در احداث و توسعه زیرساخت‌های سیریک گفت: به منظور رونق فعالیت‌های تجاری این بندرگاه در حال حاضر فرآیند کارهای اداری بندر با ایجاد چندین کانکس درحال انجام است و تا دو ماه آینده عملیات اجرایی ساختمان اداری و دریایی از جمله ساختمان مرجع دریایی و زیرساخت‌های سازه‌ای ایجاد می‌شود .

    نماینده عالی دولت در هرمزگان ادامه داد : بندر سیریک در عرصه بین‌الملل منافعی برای کشور دارد چراکه قبل ازآن محموله‌های ترانزیتی بیشتر در بندر لنگه تخلیه می‌شد ؛ اما با رونق این بندرگاه زمینه کاهش ترافیک در مسیر غرب بندرعباس ، توسعه تجارت خارجی با کشورهای همسایه، کاهش هزینه‌های ترانزیت از ایران و سوق دادن مسیرهای رقیب به این بندرگاه فراهم خواهد شد . احداث این بندرگاه در ذیل سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب علاوه بر توسعه معیشت مردم بومی این شهرستان ، بسترساز اقتصاد دریامحور در حوزه شرق استان هرمزگان به ویژه در منطقه مکران خواهد بود .

    وی با بیان اینکه رویه های بسیار خوبی از جمله ترانزیت داخلی ، خارجی ، صادرات و واردات برای بندر سیریک اخذ شده است که می‌تواند توسعه منطقه مکران را تضمین کند ، اضافه کرد : بر اساس هماهنگی صورت گرفته پس از دریافت مجوزهای لازم، ورود شناورهای حمل خودرو در این بندر نیز دائمی می‌شود .

    آغاز عملیات اجرایی ساختمان‌های اداری بندر سیریک تا پایان سال جاری

    حسین عباس نژاد در آیین نمادین ورود نخستین محموله خودروهای وارداتی از طریق بندر سیریک اظهار کرد : بندر سیریک با ۵۱ هکتار اراضی پسکرانه، یک سری ویژگی اساسی و مهم دارد که استفاده از ظرفیت‌های بالقوه آن ، موجب رونق منطقه مکران می‌شود .

    وی با اشاره به پیشرفت چشمگیر فعالیت‌های بندر سیریک در راستای اقتصاد دریامحور ، افزود : تعداد شناورهای ورودی از بندر سیریک از ۶۴ فروند به ۱۲۳ فروند در مدت شش ماهه نخست امسال رسیده است . رونق مناسب و قابل قبولی به این بخش رسیده است، اما در بخش کاپوتاژ نیاز به فعالیت بیشتر داریم . اکنون نیز شاهد ورود اولین شناور حامل خودرو در این بندر هستیم .

    این مقام مسئول همچنین عنوان کرد : این شناور تعداد ۵۵ دستگاه خودرو را وارد کرده و در مرحله بعد ، به ۴۰۰ دستگاهدو پس از آن نیز به ۱۰۰۰ دستگاه می‌رسد .

    عباس‌نژاد با تاکید بر اینکه بر اساس هماهنگی صورت گرفته ، بزودی ورود شناورهای حمل خودرو در بندر سیریک دائمی می‌شود ، گفت : حجم زیادی از واردات خودرو در بندرلنگه و بندر شهید رجایی صورت می‌گیرد که در این رابطه محدودیت زیادی وجود دارد ، اما با ویژگی‌های بندر سیریک، ظرفیت بسیار خوبی در این زمینه وجود دارد .

    وی در بخش دیگری از سخنانش نیز اظهار کرد : عملیات اجرایی ساختمان‌های اداری و مرجع بندر سیریک امسال شروع می‌شود .

    موقعیت ویژه بندر سیریک برای واردات و صادرات کالا به بنادر کشور‌های عمان و امارات

    حمیدرضا محمدحسینی تختی ، مدیر بنادر و دریانوردی شهید باهنر و شرق هرمزگان نیز در بخش ابتدایی این مراسم بیان کرد : این اقدام در راستای تاکید مقام معظم رهبری در خصوص توسعه منطقه مکران انجام شده است .

    وی از بندر سیریک به عنوان یکی از بنادر مهم در حوزه مکران و شرق استان یاد کرد و افزود : زیرساخت لازم برای رونق بخشی به بندر سیریک توسط سازمان بنادر و دریانوردی با سرمایه‌گذاری هفت هزار میلیارد ریالی با ۵۱ هکتار مساحت و ۳۶ هکتار حوضچه با پنج اسکله رمپ طراحی و ایجاد شده است . سازمان بنادر و دریانوردی نگاه ویژه‌ای به ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز مکران داشته و در همین راستا نیز ، توسعه خوبی در بندر سیریک صورت گرفته است . 

    محمد حسینی با بیان اینکه ورود خودرو از طریق بندر سیریک با جدیت دنبال می‌شود و با توجه به غلاقه‌مندی شرکت‌های وارد کننده به فعالیت در این بندر ، امید داریم این مقوله رونق قابل توجهی داشته باشد ؛ خاطرنشان کرد : ایجاد رویه واردات خودرو از طریق این بندر در قلب منطقه مکران ، یکی از برنامه‌های ویژه در راستای رونق این بندرگاه است .

    وی ادامه داد : این بندرگاه چندمنظوره با قرارگیری در موقعیت ویژه و فاصله کوتاه به بنادر کشور‌های عمان و امارات  و برخورداری از یک اسکله ۱۰۴ متری تخلیه و بارگیری ظرفیت قابل توجهی در پذیرش کالاهای وارداتی و همچنین صادرات به این کشور را دارد . 

    مدیر بنادر شرق هرمزگان اضافه کرد : از طرفی یکی از ظرفیت‌های منحصر به فرد بندر سیریک نزدیکی به معادن با کیفیت شن و ماسه است که توسعه زیرساخت‌ها و تقویت این بندر با هدف تامین مصالح مورد نیاز ساختمانی برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای نقش قابل توجهی را در ایجاد اشتغال و رونق معیشت مردم منطقه ایفا می‌کند و اقبال تجار و فعالان اقتصادی برای تجارت از طریق این بندر نیز تقویت می‌شود .

    گفتنی است ؛ مراودات تجاری بین بندر سیریک با کشور عمان از دیرباز رونق داشته اما نخستین محموله صادراتی که از این بندر صادر شد یک محموله۱۲۰ تُنی از کالاهای غیرنفتی بود که ۱۱ خرداد ماه سال ۹۹ از طریق بندر شناص عمان صادر شد .

    بندر سیریک با سرمایه‌گذاری هفت هزار میلیارد ریالی سازمان بنادر و دریانوردی ، دارای چهار متر عمق آبخور ، ۳۴ هکتار حوضچه و ۵۱ هکتار اراضی پسکرانه است که ظرفیت بسیار خوبی در زمینه صادرات ، واردات و ترانزیت کالا دارد .




    مطالب مرتبط

    سازمان بنادر و دریانوردی نگاه ویژه‌ای به ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز مکران ، در راستای تأکیدات مقام معظم رهبری داشته و در همین راستا نیز ، توسعه خوبی در بندر سیریک انجام شده است .

    |

    بندر سیریک دارای ۱۰۴ متر اسکله شمع و عرشه ، دو فروند رمپ چندمنظوره (ویژه کانتینرهای یخچالی ، خودرویی و بارگیری شناورهایی که رمپ دارند) و همچنین سه فروند اسکله خدماتی که امکان افزایش تعداد رمپ ها را نیز در صورت افزایش درخواست دارد ، ظرفیت بسیار قابل توجهی در زمینه صادرات ، ...

    |

    بندر شهید باهنر از بنادر چند منظوره قدیمی استان هرمزگان و جزو بنادر فعال ایران محسوب می‌شود. این بندر جزو بنادر مهم صادراتی کشور محسوب می‌شود که در امور صادرات کالای نفتی و غیرنفتی ، حمل و نقل کالا و حمل و نقل مسافری داخلی و بینالمللی جایگاه ویژه‌ای دارد .

    |

    بندر شهید حقانی بندرعباس به عنوان بزرگ‌ترین پایانه سفرهای دریایی کشور پیشانی سازمان بنادر و دریانوردی بوده و در مجموع، سفرهای مسافری دریایی تنها محل سنجش خدمات عمومی برای عملکرد سازمانی است .

    |

    در بخش کالاهای غیرنفتی ، آمارها حاکی از افزایش ۳۳ درصدی تخلیه و بارگیری این کالاها است . تخلیه کالاهای غیرنفتی ۳۷ درصد ، بارگیری ۳۲ درصد ، واردات ۳۲ درصد و صادرات ۳۸ درصد افزایش در ۹ ماهه گذشته از سال جاری دارد .

    |

    نظرات کاربران