سامانه یکپارچه عملیات بندری گامی مهم در ارتقا رضایتمندی ذینفعان است

با توجه به اینکه سازمان بنادر تجربه توسعه و استقرار چندین نسل از سامانههای نظارتی و حاکمیتی را در حوزه کاری خود داشته، با بررسی و پایش نقاط قوت و ضعف گذشته تلاش شده سامانه جدید با قابلیتها و مزیتهای مطلوبی را راهاندازی و در اختیار ذینفعان قرار گیرد .
به گزارش پرتال حمل و نقل ، عضو هیات عامل و معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی ، اجرای سامانه یکپارچه عملیات بندری را گامی مهم در بهبود کیفیت خدمات، ارتقای رضایتمندی ذینفعان ، یکپارچهسازی فرآیندی و نرمافزاری عملیات بندری برشمرد .
جلیل اسلامی در مراسم افتتاح و تبیین قابلیتها و کارکردهای سامانه یکپارچه بندری که با حضور مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) ، مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان و دیگر کارشناسان سازمان و بنادر و دریانوردی به میزبانی بندر شهید رجایی برگزار شد ، اظهار کرد : سازمان بنادر به عنوان متولی اصلی اعمال حاکمیت در حوزه حمل و نقل دریایی کالاهای کانتینری و غیرکانتینری مسئولیتهایی مهمی به منظور الکترونیکی کردن فرآیندها بر عهده دارد .
معاون امور بندری سازمان بنادر تصریح کرد : با توجه به اینکه سازمان بنادر تجربه توسعه و استقرار چندین نسل از سامانههای نظارتی و حاکمیتی را در حوزه کاری خود داشته، با بررسی و پایش نقاط قوت و ضعف گذشته تلاش شده سامانه جدید با قابلیتها و مزیتهای مطلوبی را راهاندازی و در اختیار ذینفعان قرار گیرد .
اسلامی ارتقا فنی سامانههای عملیات بندری همتراز با پیشرفتهای صنعت نرم افزار و فناوری نوین ، ارائه کامل خدمات الکترونیکی و حذف مراجعه حضوری و همچنین ارتباط صاحبان کالا با سایر ارکان عملیاتی بندر از طریق سامانه یکپارچه عملیات بندری را از دیگر مزیتهای سامانه جدید عنوان کرد .
معاون امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی اضافه کرد : این سامانه تمامی حیطههای عملیات بندری را برای فرآیندهای ورود کالا از مسیر خشکی تا بارگیری به شناور و ورود کالا از مسیر دریا تا خروج از مسیر خشکی را با ویژگیهای نظارت و کنترل بر عملیات بندری ، مدیریت موجودی کالا و کانتینر در انبارها و محوطههای بندری و یکپارچهسازی ارائه خدمات به مشتریان از طریق یک پنجره واحد پوشش میدهد .
اسلامی با بیان اینکه کل برنامه این سامانه تا چند ماه آینده در بندر شهید رجایی اجرا میشود ، ابراز امیدواری کرد با تکمیل این سامانه بتوانیم امکان ارائه خدمات بهتر ، سرعت در ارائه ، دقت و نظارت و امکان پیگیری کالاها از سوی صاحبان کالا را شاهد باشیم .
به گفته عضو هیات عامل سازمان بنادر ؛ در نخستین مرحله استقرار پایلوت سامانه یکپارچه عملیات بندری برای فرآیند ورود کالا از خشکی در بندر از مردادماه سال جاری در بندر شهید رجایی و پایانههای پایلوت آغاز شده است .
امکان برقراری ارتباطات هوشمند برای صاحبان کالا در بنادر مهیا شد
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) سازمان بنادر و دریانوردی نیز در این مراسم گفت : ارائه خدمات الکترونیک از تکالیفی است که دولت سیزدهم برای سازمانهای اجرایی در نظر گرفته است .
سعید خورسندی اظهار کرد : سازمان بنادرودریانوردی به واسطه پیشرو بودن در ارائه خدمات الکترونیک ، سیاستگذاری عدم حضور فیزیکی در بنادر و ستاد مرکزی را جزو الزاماتی قرار داده که در تمامی فعالیتهای خود جاری کرده است .
به گفته وی ؛ پنجره واحد خدمات هوشمند سازمان بنادر و دریانوردی در راستای یکپارچگی مدیریت شناسایی و دسترسی کاربران به تمامی سامانههای حیاتی ، عملیاتی شده است . سامانه جدید یکپارچه عملیات بندری به منظور یکپارچهسازی عملیات بندری و با هدف مدیریت یکپارچه در این حوزه طراحی ، تولید در مرحله نخست در بندر شهید رجایی بهرهبرداری و سپس در تمامی بنادر تجاری کشور مستقر خواهد شد .
خورسندی گفت : ایجاد و توسعه سامانه یکپارچه عملیات بندری این نمود را محقق میکند که تمام ذینفعان مربوطه به خصوص مالکان کالاها و شرکتها اپراتوری بتوانند ارتباطات در حوزه دریایی و بندری خود را به صورت هوشمند برقرار و یک درگاه واحدی برای دریافت و رصد تقاضاهای مختلف در حوزه کالا و فعالیتهای دریایی برای آنها ایجاد خواهد شد . تولید ماژولهای لازم برای پوشش فرآیندهای ورود از راه خشکی و ورود از راه دریا برای تمامی کالاهای کانتینری و غیرکانتینری ، تبادل اسناد بین سامانههای فعالان و ذی نفعان بندری و دریایی هدف ایجاد سامانه یکپارچه عملیات بندری است .
گفتنی است ، نشست مرور قابلیتها و کارکردهای پیادهسازی شده سامانه یکپارچه عملیات بندری نیز با حضور جمعی از کارشناسان سازمان بنادر و دریانوردی به مدت پنج روز در بندر شهید رجایی به عنوان بندر پایلوت در حال برگزاری است .