اجرای بیش از ۲۳ هزار میلیارد ریال پروژه عمرانی در فرودگاه های خراسان رضوی
در فرودگاه مشهد طرحهای مهمی اجرا شد که طرح توسعه فرودگاه از آن جمله است . با بهرهبرداری از طرح توسعه ترمینال داخلی فرودگاه مشهد ۲۰ هزار مترمربع به فضای این ترمینال افزوده شد و گستره آن به ۵۷ هزار مترمربع رسید . این طرح با رویکرد افزایش کیفیت خدماتدهی به زائران و مسافران با ۱۳ هزار میلیارد ریال اعتبار اجرا شد .
به گزارش پرتال حمل و نقل ، مدیرکل فرودگاههای استان خراسانرضوی گفت : بیش از ۲۳ هزار و ۳۱۳ میلیارد ریال طرح در سال گذشته (۱۴۰۲) در اقدام عمرانی توسط این اداره کل اجرا شد که بهرهبرداری از فرودگاه گناباد از مهمترین آنها بود .
محمود امانیبنی با بیان اینکه فرودگاه شهدای گناباد سال گذشته پس از سه دهه افتتاح و بهرهبرداری شد و اکنون نشست و برخاست پروازها در این فرودگاه انجام میشود ، اظهار داشت : در این سه دهه سالهایی بوده که کاری انجام نشده اما در سالهای اخیر اقدامات خوبی انجام شد و سرانجام این فرودگاه با ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار بهرهبرداری شد و در سال جاری نیز بخش بعدی این پروژه برای سرویسدهی بیشتر به مسافران اجرا میشود .
اجرای طرح توسعه فرودگاه مشهد
مدیرکل فرودگاههای استان خراسانرضوی گفت : در فرودگاه مشهد نیز طرحهای مهمی اجرا شد که طرح توسعه فرودگاه از آن جمله است . با بهرهبرداری از طرح توسعه ترمینال داخلی فرودگاه مشهد ۲۰ هزار مترمربع به فضای این ترمینال افزوده شد و گستره آن به ۵۷ هزار مترمربع رسید . این طرح با رویکرد افزایش کیفیت خدماتدهی به زائران و مسافران با ۱۳ هزار میلیارد ریال اعتبار اجرا شد .
مدیرکل فرودگاههای استان خراسانرضوی گفت : طرح توسعه فرودگاه مشهد(پارکینگ) با مساحت ۸۰ هزار مترمربع از دیگر پروژههاست که با اجرای آن ۱۵ موقعیت جدید برای پارک هواپیما با اعتبار ۲ هزار میلیارد ریال افزوده شد . نصب سه دستگاه پل اتصال به هواپیما (ایربریج) در راستای افزایش کیفیت خدماترسانی به مسافران و زائران امام رضا(ع) طرح دیگری بود که با اعتبار ۶۳۰ میلیارد ریال در ترمینال داخلی فرودگاه مشهد به سرانجام رسید .
وی اظهار کرد : سامانه قدیمی کمک ناوبری آی.ال.اس این فرودگاه نیز پس از مدیرکل فرودگاههای استان خراسانرضوی گفت : بهسازی باند و بهسازی محل یخزدایی با بهترین ۲۶ سال فعالیت ، خاموش و سامانه جدید با اعتبار ۶۰۰ میلیارد نصب شد . اقدامات و بهروزترین فناوری نیز از دیگر اقدامات اجرایی شده در سال گذشته است . در زمان شیوع کرونا افت پروازی ۹۰ درصدی در فرودگاه مشهد رخ داد اما در سال گذشته رکورد ۲۰۱ پرواز در روز نیز ثبت شد و امید است از لحاظ کمی و کیفی بتوانیم بهترین خدمات را به زائران امام رضا (ع) ارائه دهیم .
توسعه ترمینال فرودگاه سبزوار
مدیرکل فرودگاههای استان خراسانرضوی با بیان این که فرودگاه سبزوار نیز از فرودگاههای تحت حاکمیت قوه مجریه در استان است ، افزود : سال گذشته طرح بهسازی محوطه این فرودگاه انجام شد .
امانیبنی اضافه کرد : بهجز هزینه خرید تجهیزات و ماشینآلات ، ۲۰۰ میلیارد ریال برای بهسازی محوطه این فرودگاه هزینه شده است و در سال ١۴٠٣ نیز توسعه ترمینال فرودگاه عملیاتی میشود . این فرودگاه جایگزین برای فرودگاه مشهد است و تلاش میشود تا امکانات رفاهی برای مسافران داشته باشد .
سبزوار ، پس از مشهد ، دومین فرودگاه فعال استان خراسانرضوی را دارد که با گستره ۳۲۸ هکتار در فاصله هشت کیلومتری جنوب غربی این شهر قرار دارد .
فرودگاه شهدای سبزوار ، که از سال ۱۳۸۳ فعالیت خود را آغاز کرده است ، به عنوان پشتیبان فرودگاه بینالمللی شهید هاشمینژاد مشهدمقدس شناخته میشود و برخی از پروازهای مشهد در صورت بروز شرایط نامساعد جوی در مرکز استان خراسانرضوی ، در سبزوار فرود میآیند .
مدیرکل فرودگاههای استان خراسانرضوی افزود : فرودگاههای گناباد و سبزوار از فرودگاه های پرهزینه است، اما دولت صرفه اقتصادی در نظر نمیگیرد و رفاه مردم را در نظر دارد . همچنین این ۲ فرودگاه در غرب و جنوب استان در حوادث غیرمترقبه میتوانند خدمات ارائه دهند .