حضور کمرنگ ایران در اجلاس یک کمربند - یک راه

نکته حائز اهمیت برگزاری این نشست ، عدم حضور فعال ایران در سطح رئیس جمهور یا وزرا است که خطای راهبردی برای دستگاه های ذیربط محسوب می شود و نیازمند پاسخگویی مسئولانه آنها در قبال کوتاهی مذکور است .
به گزارش پرتال حمل و نقل ، ابتکار کمربند - راه چین (Belt and Road Initiative) که به نام راه ابریشم نو نیز شناخته می شود ، راهبردی است که در سال ۲۰۱۳ توسط رئیس جمهور چین معرفی شد تا از طریق شبکه های ارتباطی زمینی و دریایی ، اتصال آسیا ، آفریقا و اروپا را با هدف بهبود یکپارچگی منطقه ، افزایش رشد اقتصادی و تجارت کشورهای دربرگیرنده مهیا کند .
نشست دو روزه راه ابریشم نو با حضور مقامات عالیرتبه کشورهای جهان ، به میزبانی پکن در ۱۸ و ۱۹ اکتبر سال جاری برگزار شد . نشستی که توانست ۱۳۰ کشور جهان را به همراه ۳۰ سازمان بینالمللی در یک نقطه مشترک جمع کند .
در کنار هیئت های عالی رتبه کشورهای شرکت کننده ، مهمان هایی در سطح رئیس جمهور در آن حضور داشتند که از این بین می توان به شی جین پینگ ، رئیس جمهور چین ، ولادیمیر پوتین ، رئیس جمهور روسیه و رئیس جمهور کشورهای آرژانتین ، اندوزی ، قزاقستان ، شیلی ، کنیا ، ازبکستان ، ویتنام ، لهستان و سران کشورهای آفریقایی اشاره کرد .
نکته حائز اهمیت برگزاری این نشست ، عدم حضور فعال ایران در سطح رئیس جمهور یا وزرا است که خطای راهبردی برای دستگاه های ذیربط محسوب می شود و نیازمند پاسخگویی مسئولانه آنها در قبال کوتاهی مذکور است .
این مورد ، نمونه ای از غفلت سال های اخیر مسئولان کشور در بهره گیری از ظرفیت های جغرافیایی ایران به عنوان چهارراه ترانزیتی را به نمایش گذاشته است .