در حال بارگذاری ...

محوری ترین کار در ساماندهی تجارت خارجی ، هوشمند سازی فرآیندهای گمرکی است

به گزارش پرتال حمل و نقل ، با پیگیری های صورت گرفته از سوی گمرک ایران متوسط زمان پاسخگویی دستگاه های همجوار در امر تجارت خارجی از ۱۷ روز به ۱۰ روز کاهش یافت .

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران با اعلام این خبر در جمع اصحاب رسانه با تشریح عوامل ایستایی کالاهای وارداتی برای ترخیص قطعی اظهار داشت : بخشی از عوامل ایستایی مربوط به پیش از اظهار کالا به گمرک است به گونه ای که گاهی اسناد حمل و اسناد مالکیت هنوز در اختیار صاحب کالا نیست و گمرک بدون احراز مالکیت قادر به اتجام تشریفات ترخیص نیست .

وی پاسخگویی دستگاه های همکار به استعلام گمرک را از دیگر عوامل تاخیر در فرایند ترخیص کالاها در گمرک برشمرد .

رئیس کل گمرک ایران در این خصوص خاطرنشان کرد : قانون صراحتا مهلت ۷ روزه ای را برای پاسخ به استعلامات گمرک در نظر گرفته و اکنون با پیگیری هایی که گمرک انجام داده متوسط زمان پاسخگویی را از ۱۷ به ۱۰ روز کاهش داده و اکنون سازمان حفظ نباتات با ۴ روز رکورددار تسریع در جوابدهی به استعلامات گمرک است .

وی با بیان اینکه در سال گذشته تشریفات گمرکی حدود ۱۷۰ میلیون تن کالا در واردات و صادرات عملیاتی شده است ، اظهار داشت : به نسبت این حجم از تجارت کشور همواره حدود ۴ تا ۵ میلیون تن کالا در بنادر و اسکله و انبارها وجود دارد که این رقم کاملا طبیعی است . به علاوه اینکه بسیاری کالاها ماهیتا در انبارها نگهداری می شوند و نباید اسم این را رسوب بگذاریم بلکه گاهی ذخایر استراتژیک هستند . در خصوص کالاهای اساسی چه دولتی چه خصوصی حتی بدون کد تخصیص ارز ، گمرک ۱۰۰ درصد کالاها را ترخیص می کند . حتی در بخش دولتی بدون وصول حقوق و عوارض و با تعهد ذیحسابی نسبت به ترخیص کالاها اقدام می شود .

رئیس کل گمرک ایران که میزبان اصحاب رسانه بود از واردات ۱۶۲۱ دستگاه خودرو در سال جاری خبر داد و افزود : از این تعداد ۹۲۸ دستگاه به گمرک اظهار و ۶۹۳ دستگاه نیز از گمرک ترخیص شده که شامل برندهای اروپایی و چینی بوده است .

وی با اشاره به اینکه ۴۰ هزار میلیارد تومان حقوق ورودی واردات خودرو در سال جاری پیش بینی شده و گمرک همچنان در پی ایفای تعهدات خود در تامین درآمدهای دولت می باشد و به همین جهت ترخیص خودروهای وارداتی اولویت گمرک است . در عین حال ملاحظات کیفی ، مدیریت منابع ارزی ، دریافت مجوزها و برخی عوامل دیگر در اختیار و یا صلاحیت گمرک نیستند که بدیهی است در سرعت ترخیص خودرو موثرند . در مورد واردات خودروهای دست دوم هم منتظر ابلاغ آیین نامه آن هستیم .

رئیس کل گمرک ایران در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه بدون توجه به ضوابط بین المللی نمی توان قواعد تجارت خارجی را تنظیم کرد ، افزود : از همین رو گمرک به ثبات سیاست ها و پرهیز از بخشنامه های خلق الساعه و تغییرات پی در پی اصرار دارد .

رضوانی فر در ادامه به طرح تحول آفرین گمرک دیجیتال و توسعه سامانه گمرکی پرداخت و گفت : این طرح حدود ۷۰ درصد پیشرفت داشته و در خصوص آشکارسازها اراده گمرک مبتنی بر تجهیز گمرکات اصلی و خصوصا مرزی است .

به گفته وی گمرک برای تجهیز گمرکات خود در نظر دارد از ظرفیت شرکت های دانش بنیان داخلی استفاده کند اما همزمان در خصوص کیفیت تصویر، ایمنی (اشعه) ، زمانبندی تحویل و رعایت دستور العمل ها نیز دغدغه دارد . در حال حاضر فرایند تجهیز گمرک با کمک معاونت علمی ، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در حال انجام است و براساس موافقتنامه ی امضاء شده بین دو مجموعه ، امیدواریم امسال ۱۷ و سال آینده ۳۳ دستگاه ایکس ری کامیونی در گمرکات نصب شود .

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در خصوص ترخیص دارو از گمرک گفت : در خصوص تشریفات ترخیص دارو و دیگر اقلام اساسی از گمرک نهایت تسهیل گری اعمال می شود ، که استفاده از خدمات حمل یکسره ، استفاده از انبار اختصاصی ، ترخیص درصدی و بهره‌گیری از مسیر سبز برای ترخیص دارو از آن جمله است . در حال حاضر برخی اقلام دارویی با حمل یکسره حتی کمتر از یکساعت ترخیص می شوند و در مورد داروهای غیرحساس حداکثر ظرف یک هفته عملیات ترخیص انجام می شود .

رئیس کل گمرک در بخش دیگری از نشست با خبرنگاران ، با اشاره به اینکه حمایت از تولید و شرکت های دانش بنیان سیاست بلند مدت و مستمر گمرک است ، افزود : محوری ترین کار در ساماندهی تجارت خارجی را هوشمند سازی فرایندهای گمرکی و گمرک دیجیتال دانست .

رئیس کل گمرک در پایان ضمن قدردانی از اصحاب رسانه اظهار امیدواری کرد تعامل مثبت و سازنده گمرک با رسانه ها به احقاق حقوق عامه و انجام بهتر تکالیف گمرک کمک می کند و برای اصحاب رسانه آرزوی موفقیت کرد .




مطالب مرتبط

روز ملی صادرات امسال با شعار ، "صادرات غیرنفتی ؛ راهکار رونق و توسعه" ، روز پاسداشت از تلاش‌های بی وقفه فعالان اقتصادی است که موجبات رونق تولید ، اشتغال پایدار و در نهایت اقتدار کشور را فراهم می‌کنند .

|

در مجموع ۱۰.۵ میلیون تن از کل ترانزیت خارجی از مسیر ایران در این مدت ، از مبداء گمرکات‌ منطقه ویژه شهید رجایی ، پرویز‌خان و باشماق بوده است .

|

به گزارش پرتال حمل و نقل ، گمرکات ایران و آذربایجان در نشستی دوجانبه در محل گمرک آستارای آذربایجان بر افزایش همکاری‌ها به منظور تسهیل تجارت خارجی ...

|

به گزارش پرتال حمل و نقل ، محمد رضوانی‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران و مقصد خدایقولیف همتای ترکمنی وی در تهران به منظور گسترش ...

|

در ۵ ماهه سال ۱۴۰۳ ، ترانزیت خارجی از مبدا گمرک پرویز‌خان ۱۵۸ درصد ، گمرک بندر شهید رجایی ۱۷ درصد و از گمرک باشماق ۱۱۲ درصد افزایش نشان می‌دهد .

|

نظرات کاربران