در حال بارگذاری ...

افتتاح پایانه مرزی ماهیرود خراسان جنوبی


با بهره‌برداری از پایانه مرزی ماهیرود طول مسیر حمل کالا از بنادر چابهار و بندرعباس به ولایت‌های فراه، قندهار و کابل کاهش چشمگیری می‌یابد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی Iranway ، مدیرکل حمل و نقل خراسان جنوبی از افتتاح پایانه مرزی ماهیرود در ۱۰ خردادماه جاری خبر داد و گفت: این پایانه با حضور والی ولایت فراه افغانستان و هیأت همراه و معاون وزیر و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای افتتاح می‌شود.

ابراهیم نصری امروز اظهار داشت: پایانه‌های مرزی اعم از زمینی، دریایی و هوایی بستر جا به جایی کالا و مسافر میان کشورها به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه سازمان راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای در پی جهت‌گیری برنامه‌های کلان اقتصادی برای هم‌سویی با برنامه‌ها و بهره‌گیری هر چه بیشتر از موقعیت‌های استثنایی ایران برای ترانزیت کالا، ایجاد و ساماندهی پایانه‌های مرزی در مبادی زمینی کشور را مورد توجه قرار داده است، تصریح کرد: اثرات اقتصادی ترانزیت کالا، افزایش درآمد ارزی و ریالی، افزایش اشتغال، منافع حاصل از صادرات انواع کالا، گسترش روابط سیاسی و دیپلماتیک، منافع حاصل از گردشگری و منافع حاصل از توریسم درمانی از مهم‌ترین مزایای عمده پایانه مرزی ماهیرود برای استان و کشور است.

مدیرکل حمل و نقل و پایانه‌های مرزی خراسان جنوبی به مشخصات پایانه مرزی ماهیرود اشاره کرد و افزود: این پایانه در شهرستان سربیشه و در مرز مشترک ایران و افغانستان و در فاصله ۱۳۵ کیلومتری سربیشه، ۲۰۰ کیلومتری مرکز استان، ۱۲۰ کیلومتری ولایت فراه افغانستان و در فاصله یک‌هزار و ۲۰۰ کیلومتری بندر چابهار واقع شده و به عنوان مهم‌ترین، ایمن‌ترین و اقتصادی‌ترین مسیر ترانزیتی محور شرق از آب‌های گرم خلیج فارس به ولایت‌های فراه، قندهار و کابل است.

 

 

نصری یادآور شد: با توجه به موقعیت استراتژیک خراسان جنوبی و قرار گرفتن در مسیر ترانزیتی محور شرق، وجود منطقه ویژه اقتصادی بیرجند، فرودگاه بین‌المللی بیرجند و از سوی دیگر دسترسی سریع به استان‌های جنوبی افغانستان و همچنین عزم و اراده جدی دو کشور برای توسعه روابط حمل و نقل جاده‌ای، ساخت پایانه مرزی ماهیرود در دستور کار سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای قرار گرفت.

وی ادامه داد: با بهره‌برداری از پایانه مرزی ماهیرود طول مسیر حمل کالا از بنادر چابهار و بندرعباس به ولایت‌های فراه، قندهار و کابل کاهش چشمگیری می‌یابد و علاوه بر آن طول مسیر پیموده شده در داخل خاک افغانستان نیز کاهش می‌یابد.

مدیرکل حمل و نقل و پایانه‌های مرزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه پایانه مرزی ماهیرود در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار احداث شده است، اضافه کرد: سالن‌های تجاری و مسافری، پارکینگ، ساختمان گمرک، ایستگاه آتش‌نشانی از جمله مشخصات فنی این پایانه است و همچنین در طرح توسعه ۱۰ هکتار دیگر برای احداث پارک لجستیک و تاسیسات خدماتی به سایت فعلی اضافه می‌شود.

نصری به اقدامات انجام شده فناوری اطلاعات در پایانه مرزی ماهیرود اشاره کرد و گفت: راه‌اندازی اتاق سرور سالن تجاری و مسافری پایانه مرزی ماهیرود، اجرای یک‌هزار متر فیبر نوری به همراه متعلقات کامل، راه‌اندازی و انتقال بستر شبکه نهاد ریاست جمهوری و گمرک پایانه مرزی بر روی فیبر پایانه مرزی ماهیرود، انتقال فیبر تا مکان استقرار بانک در پایانه مرزی ماهیرود، نصب سیستم تردد از مرز تحت وب در این پایانه و نصب و راه‌اندازی IP-PHONE در پایانه از جمله این اقدامات است. در مجموع اعتباری بالغ‌بر ۲۱۹ میلیارد ریال از محل منابع سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای برای احداث پایانه مرزی ماهیرود خراسان جنوبی هزینه شده است.




مطالب مرتبط

عمده کالاهای ترانزیتی از این مرز شامل داروهای گیاهی ، آرد ، روغن و لوازم یدکی بوده که از مبادی کشور‌های امارات ، روسیه ، چین و اندونزی وارد کشور شده و از طریق مرز ماهیرود به کشور افغانستان ترانزیت شده است .

|

عمده کالاهای ترانزیتی از این مرز شامل داروهای گیاهی ، آرد ، شکر و سوخت از مبادی کشورهای امارات ، روسیه ، چین و عراق وارد کشور شده و از طریق مرز ماهیرود به افغانستان ترانزیت شده است .

|

عمده کالاهای ترانزیتی از این مرز شامل آرد ، داروهای گیاهی ، لوازم یدکی و شکر از مبادی کشورهای آذربایجان ، اندونزی ، امارات و هند وارد کشور شده و از طریق مرز ماهیرود به کشور افغانستان ترانزیت شده است .

|

نظرات کاربران