در حال بارگذاری ...
  • پیشرفت 60 درصدی دوخطه کردن راه آهن بافق – زرین شهر


    برای تکمیل این طرح بزرگ در محدوده اداره کل راه آهن یزد 440 دهانه پل ساخته می شود .

    به گزارش پایگاه اطلاع رسانی Iranway ، مدیرکل راه آهن استان یزد گفت: طرح دو خطه کردن خطوط ریلی استان به طول 190 کیلومتر از ایستگاه بافق به میبد و زرین ‌شهر (اصفهان) 60 درصد پیشرفت دارد.

    محمد دهقان پور افزود: هدف اصلی از اجرای دو خطه کرده خطوط ریلی استان ؛ افزایش سرعت در خطوط ریلی برای تردد قطارهای باری و مسافری و مهمتر از همه ساخت خطی به عنوان بار محوری سنگین در کشور بوده است.

    وی از دیگر اهداف این طرح را افزایش حجم جابجایی بار و مسافر براساس راهبرد و سیاستی که بر عهده راه آهن کشور گذاشته شده عنوان کرد.

    مدیرکل راه آهن استان یزد اضافه کرد: دوخطه کردن خطوط ریلی استان با توجه به ترافیک سنگین قطارهای محور یزد بویژه عبور روزانه 28 رام مسافربری و حدود 150 رام قطار باری از محدوده این اداره کل ، لازم و ضروری بود. این در حالی است که روزانه هفت رام قطارمسافربری از مبدا یزد به سمت شهرهای تهران بصورت سه رام رفت و برگشت و به سمت مشهد بصورت یک رام یک روز در میان حرکت می‌کند.

    وی با اشاره سفر کاروان تدبیر و امید به استان یزد خاطرنشان کرد: چهار هزار و 300 میلیارد ریال بودجه در این سفر به راه آهن اختصاص یافته که قرار است سه هزار و 800 میلیارد ریال آن در بخش دوخطه و 500 میلیارد ریال آن در بحث سیگنالینگ هزینه شود. این بودجه به شرط اینکه عملیات دو خطه تا پایان سال 95 در محدوده یزد به پایان برسد به استان اختصاص داده شده است. این مسیر با اعتبار 12 هزار میلیارد ریال شروع و به اتمام می رسد و در محدوده این اداره کل از ایستگاه بافق تا عقدا 270 کیلومتر 6 هزار و 200 میلیارد ریال آن هزینه می شود.

    به گفته دهقان پور برای تکمیل این طرح بزرگ در محدوده اداره کل راه آهن یزد 440 دهانه پل ساخته می شود .

     

     

    وی مزایای این طرح را افزایش سرعت تا 160کیلیومتر در ساعت ، افزایش بار محوری از 22.5تن به 30تن ، کاهش زمان سیر قطارهای باری از 18 ساعت به 12 ساعت ، درآمد مستقیم حمل بار سالانه چهار هزار و 400 میلیارد ریال ، صرفه جویی مصرف گازوئیل تا یکهزار و 360 میلیارد ریال در سال ، کاهش تعداد تلفات جاده ای به میزان 455 نفر در سال و صرفه جویی سالانه 560 میلیارد ریال، کاهش آلاینده ها به میزان 5200 تن در سال و ایجاد 155 فرصت شغلی اعلام کرد.

    این مسئول با اشاره به اینکه این مسیر برقرار کننده ارتباط بین استانهای یزد و اصفهان و استانهای جنوبی به مرکزی کشور است ، اظهار کرد: قرار است فردا 10 خبرنگار از بخش های مختلف صدا وسیما برای بازدید از روند دو خطه شدن راه آهن در محدوده یزد به این استان سفر می کنند.

    استان دارای 730 کیلومتر خطوط راه‌آهن است که 60 درصد قطارهایی که از این خطوط عبور می‌کنند حامل بار و 40 درصد آنها حامل مسافر هستند.

    روزانه 28 رام قطارمسافربری از محدوده راه آهن استان عبور می‌کند و هفت رام قطار مسافربری نیز سه هزار مسافر را از مبدا یزد به مقاصد تهران و مشهد جابجا می‌کند.

    وجود معادن سنگ آهن مرکزی و چادرملو و ضرورت جابجایی سنگ آهن برای کارخانه‌های ذوب‌آهن در سراسر کشور باعث افزایش ترافیک قطارهای باری در خطوط راه آهن استان شده است.

    با توجه به اینکه چهار اداره کل به را آهن یزد متصل است هم اکنون وظیفه ترانزیت و اتصال شبکه های ریلی راه آهن اصفهان، شرق، کرمان و هرمزگان را داریم.

    این مرکز با سهم بیش از 30 درصدی حمل و نقل بار راه آهن ایران در طول 15سال گذشته در جایگاه نخست کشور قرار داشته و آن را حفظ کرده است.

     




    نظرات کاربران