در حال بارگذاری ...
  • حضور فعال گمرک ایران در بزرگترین نشست مشترک اعضای اتحادیه اوراسیا ، شانگهای و بریکس

    گمرک ایران آمادگی دارد با امضای سند همکاری فعالان اقتصادی مجاز نسبت به ارائه تسهیلات و خدمات ویژه به ذینفعان در راستای تسهیل و تسریع در تجارت بین این کشورها نقش موثر خود را ایفا نماید .

    به گزارش پرتال حمل و نقل ،‌ بزرگترین نشست مشترک اعضای اتحادیه اوراسیا ، شانگهای و بریکس با هدف تسهیل و توسعه همکاری های گمرکی و افزایش مبادلات تجاری بین اعضای این کشورها با حضور فعال گمرک ایران برگزار شد .

    در این نشست که با حضور مقامات بلند پایه اعضای اتحادیه اوراسیا ، شانگهای و بریکس امروز در مسکو برگزار شد ، امید گلزاری سرپرست دفتر همکاری های بین الملل گمرک ایران به عنوان یکی از سخنرانان این نشست گفت : توسعه همکاری های گمرکی و تجاری و افزایش حجم مبادلات تجاری با کشورهای عضو این اتحادیه از برنامه های اولویت دار گمرک ایران است .

    گلزاری با اشاره به اینکه برنامه ریزی و اراده ایران بر افزایش و توسعه مبادلات تجاری با کشورهای همسایه و عضو این اتحادیه ها است ، بیان‌ نمود : گمرک ایران آمادگی دارد با امضای سند همکاری فعالان اقتصادی مجاز نسبت به ارائه تسهیلات و خدمات ویژه به ذینفعان در راستای تسهیل و تسریع در تجارت بین این کشورها نقش موثر خود را ایفا نماید .

    سرپرست دفتر همکاری های بین الملل گمرک با اشاره به عملیاتی شدن کریدور سبز گمرکی بین ایران و فدراسیون روسیه گفت : از زمان اجرای این کریدور ، حجم‌ مبادلات تجاری بین دو کشور افزایش یافت و این تجربه می تواند بین دیگر کشورهای عضو اتحادیه نیز عملیاتی گردد .

    بر اساس این گزارش در این نشست ، عضو هیئت مدیره و وزیر اقتصاد کلان روسیه ، وزیر امور خارجه جمهوری بلاروس ، عضو شورای فدراسیون مجلس فدرال فدراسیون روسیه ، رئیس هیئت مدیره کمیسیون اقتصادی اوراسیا ، معاون دبیرکل سازمان همکاری شانگهای ، معاون وزیر توسعه اقتصادی فدراسیون روسیه ، دبیرکل کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادساز در آسیا ، سفیر آسیا در گروه بریکس ، وزیر مختار سفارت جمهوری خلق چین در فدراسیون روسیه ، معاون اول مدیر کل راه آهن روسیه و مدیر همکاری های بین المللی گروه رسانه ای روسیه حضور داشتند .

    براساس این گزارش ، مسئولان اوراسیا ، سازمان همکاری های شانگهای و گروه بریکس در این نشست با توجه به اینکه بیش از ۳۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را این اتحادیه ها تشکیل می دهند ، بر ضرورت همکاری های بین المللی و بین اتحادیه برای تسهیل تجارت، سهولت در تبادلات بانکی و سرعت بخشیدن به حمل و نقل در تجارت تاکید کردند .

    بنابر این گزارش، ایجاد مشارکت جدی و فعال سه جانبه ، اجرای یک پروژه بزرگ حمل و نقل در اوراسیا ، چشم انداز همکاری های پولی و مالی بین کشورهای اتحادیه شانگهای، اوراسیا و گروه بریکس و تلاش و مهیا کردن فرصت برای رشد اقتصاد ملی و ثبات اقتصادی از جمله مواردی بود که در این نشست مطرح شد .

    این گزارش حاکیست ، استفاده از فرصت ها برای ارتقای همکاری در سطح خارج از اوراسیا از جمله بریکس (BRICS) شامل ۵ کشور اقتصادی برزیل ، روسیه ، هند ، چین و آفریقای جنوبی ، بهره مندی از ظرفیت های یکسان سازی سیستم های پرداخت ، استفاده از ارزهای ملی در تسویه حساب های متقابل و همچنین تبادل بهترین شیوه ها در زمینه ی مقررات تجاری ، گمرک ، حمل و نقل ، لجستیک و ترویج نوآوری و توسعه پایدار از دیگر مواردی بود که در این نشست بر اهمیت ویژه آن تاکید شد .




    مطالب مرتبط

    بیشترین میزان صادرات به کشور فدراسیون روسیه و ارمنستان انجام گرفت که ۴۴۰ میلیون و ۴۳۹ هزار دلار به روسیه و ۱۹۴ میلیون و ۸۲۴ هزار دلار به ارمنستان صادر شده است .

    |

    در سال ۱۴۰۱ نیز ۴۱۱ دستگاه خودرو سواری به ارزش ۱۳ میلیون و ۳۸۴ هزار دلار وارد کشور شد .

    |

    تقویت گمرک به عنوان متولی اصلی نظارت بر تجارت در نواحی مرزی و پرهیز از دخالت های غیرحرفه ای را در امر مبارزه با قاچاق حائز اهمیت دانست .

    |

    ارزش صادرات ایران به کشور های عراق ، ترکیه ، جمهوری آذربایجان ، ترکمنستان ، ارمنستان ، کویت ، قطر و عربستان سعودی با کاهش و با کشورهای همسایه امارات متحده عربی ، پاکستان ، افغانستان ، عمان ، فدراسیون روسیه ، قزاقستان و بحرین با افزایش روبرو بوده است .

    |

    در ۱۱ ماهه سال جاری ترانزیت خارجی از مبدا گمرک پرویز خان با ۳۶۳ درصد رشد به ۳ میلیون و ۴۹۲ هزار تن رسیده که به عنوان دروازه ترانزیتی نوظهور در ایران در رتبه دوم گمرکات عمده مبدا ترانزیت خارجی پس از گمرک منطقه ویژه شهید رجایی قرار گرفته است .

    |

    نظرات کاربران