پرداخت ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات حمایتی برای شرکت‌های هواپیمایی آسیب‌دیده از کرونا

شرکت های هواپیمایی از ابتدای اسفند ۹۹ با کاهش شدید تقاضا مواجه شده‌اند و درآمد شرکت‌ها هم فقط از محل انجام پرواز و جابه‌جایی مسافر است ، اگر این تسهیلات اختصاص نمی‌یافت شرکت‌ها امکان پرداخت حقوق هم به پرسنل خود را نداشتند .

به گزارش پرتال حمل و نقل ، دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی با بیان اینکه ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات حمایتی برای شرکت‌های هواپیمایی آسیب‌دیده از کرونا در نظر گرفته شد ، گفت : شرکت‌ها به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند و در حال وثیقه‌گذاری برای دریافت وام هستند . ‌مقصود اسعدی سامانی درباره تسهیلاتی که قرار بود به شرکت‌های هواپیمایی بابت رکود حاصل از شیوع کرونا اختصاص یابد ، توضیح داد : موانع موجود در این باره برداشته شد ، ‌شرکت‌های هواپیمایی به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند و در حال گذراندن پروسه سپردن وثیقه به بانک‌ها برای دریافت این تسهیلات هستند . وی با بیان اینکه تا پیش از این شرکت‌ها مشکلاتی در این ‌باره داشتند ، گفت : تقریباً مشکل تا حدود زیادی رفع شده است . دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی درباره رقم کل این تسهیلات که قرار است به شرکت‌های هواپیمایی اختصاص یابد ، گفت : رقم حدود ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای شرکت‌های هواپیمایی در نظر گرفته شده است . اسعدی سامانی درباره مشخصات این تسهیلات گفت : این تسهیلات با نرخ سود ۱۲ درصد به ‌شرکت‌‌های حمل و نقل هوایی اختصاص می‌یابد ، شرکت‌‌های متقاضی پیش از این و از روز ۱۲ خرداد ۹۹ تقاضای خود را در سامانه کارا ثبت کردند . شرکت های هواپیمایی از ابتدای اسفند ۹۹ با کاهش شدید تقاضا مواجه شده‌اند و درآمد شرکت‌ها هم فقط از محل انجام پرواز و جابه‌جایی مسافر است ، اگر این تسهیلات اختصاص نمی‌یافت شرکت‌ها امکان پرداخت حقوق هم به پرسنل خود را نداشتند . دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی اضافه کرد : غیر از این مورد ، شرکت‌ها باید همیشه پرداخت‌هایی به شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران بابت دریافت خدمات فرودگاهی و حق پارک هواپیما ، شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی بابت پرداخت بدهی‌های سوختی ، شهرداری‌ها و برخی بخش‌های دیگر داشته باشند که در نبود تقاضای سفر ، با مشکلات مالی مواجه شده بودند . از این اعلام شد در قالب بسته حمایتی ۸ هزار میلیارد تومانی دولت از حمل و نقل قرار است از شرکت‌های حمل و نقلی در انواع مدل‌ها حمایت شود که یکی از این حمایت‌ها ، حمایت از شرکت‌های هواپیمایی به دلیل کاهش شدید سفرها و توقف پرواز هواپیماها بود . ‌حمل و نقل و خصوصا حمل و نقل هوایی و همچنین گردشگری ،‌ کسب و کارهایی هستند که در دوران شیوع کرونا ، بیشترین آسیب را بین کسب و کارها دیده‌اند‌ . انجام پروازها با ۵۰ تا ۶۰ درصد ظرفیت هواپیما اسعدی سامانی درباره آخرین وضعیت پروازهای داخلی توضیح داد : پروازهای داخلی تا اندازه‌ای در حال انجام است اما با توجه به موضوع شیوع کرونا و کاهش سفرها ، در حال حاضر پروازها با ۵۰ و حداکثر ۶۰ درصد ظرفیت‌ انجام می‌شود و در واقع ۴۰ تا ۵۰ درصد ظرفیت هواپیماها در پروازها خالی است . البته شرکت‌های هواپیمایی تلاش کرده‌اند در چینش مسافران در پروازها تا جایی که امکان دارد فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنند .




مطالب مرتبط

به گزارش پرتال حمل و نقل ،‌ سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری از صدور بیش از ۱۸ هزار مجوز پروازی برای عملیات نوروز ۱۴۰۳ تاکنون خبر داد .

|

شرکت‌های هواپیمایی در چارچوب آیین‌نامه حقوق مسافر باید تمهیدات لازم را در صورت بروز تاخیر پروازها برنامه‌ریزی کنند و نمایندگانشان برای پاسخگویی در ترمینال‌ها حضور داشته باشند .

|

بدون‌شک خدمت به مسافران را وظیفه خود می‌دانیم اما رفتار برخی مسافران در مواقعی چون پیاده نشدن از هواپیما برای اعتراض به تاخیر پرواز یک جرم مسلم است که مانع خدمت‌رسانی به سایر مردم می‌شود . در همین راستا با تعامل با دستگاه‌های قضایی و رسانه‌ها می‌توان ضمن جرم انگاری و ...

|

‌در برخی از مقاطع سال که تقاضا افزایش زیادی دارد ، ‌به دلیل رشد تعداد مسافران و افزایش تردد فرودگاهی ، این خدمات ارتقا می‌یابد ، بنابراین نیاز است که تمهیداتی در این زمینه داشته باشیم .

|