رشد ۷۸ درصدی ورود ناوگان به شبکه ریلی کشور طی سال جاری

به گزارش پرتال حمل و نقل ، مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران گفت : با الحاق ۶۵ دستگاه ناوگان ریلی دیگر در مرحله سوم در مجموع امسال ۲۰۹ دستگاه ناوگان ریلی وارد شبکه ریلی کشور شده است . سعید رسولی روز سه شنبه در مراسم بهره‌برداری از ۶۵ دستگاه ناوگان ریلی افزود : در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با الحاق این تعداد ناوگان ریلی شاهد رشد ۷۸ درصدی ورود ناوگان به شبکه ریلی کشور هستیم . معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به امضای دو تفاهم نامه بین راه آهن با شهرداری تهران و راه آهن با ایمیدرو ( سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ) گفت : با امضای ‌تفاهم نامه همکاری و سرمایه‌گذاری برای احداث خط دوم سنگان - تربت حیدریه - جندق - بافق شاهد تحولات بزرگی در جابجایی بار معدنی با ناوگان ریلی در این بخش خواهیم بود . این خط دوم ریلی با حدود ۸۰۰ کیلومتر طول با اعتبار بیش از ۸۱ هزار میلیارد ریال با حمایت ایمیدرو احداث می شود و این در افزایش سهم راه آهن در جابجایی بار و به خصوص صنایع معدنی بسیار تاثیرگذار خواهد بود . مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران بیان کرد : با امضای تفاهم نامه ای بین راه آهن و شهرداری تهران عرصه فوقانی تونل راه آهن در مناطق ۱۷ و ۱۸ توسط شهرداری تهران بازسازی می شود تا از این محیط به خوبی استفاده شود . ‌از سال ۹۲ که این تونل افتتاح شد اراضی بالای تونل بلااستفاده ماند که طی سند تفاهم همکاری که بین راه‌آهن و شهرداری تهران به امضا می رسد اقدام ارزشمندی در حوزه شهرسازی و طرح بازافرینی روی این تونل انجام می‌شود واین الگوی خوبی برای شهرسازی و استفاده شهروندان خواهد بود . شایان ذکر است که با بهره برداری از ۶۵ دستگاه ناوگان ریلی دیگر (لکوموتیو ، واگن باری و مسافری) در سه ماهه نخست امسال در مجموع ، ۲۰۹ دستگاه ناوگان ریلی به ارزش ۴۲۵ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسیده است . در مرحله نخست امسال و در فروردین ماه سال جاری ، ۵۶ دستگاه ناوگان ریلی به ارزش ۱۲۵ میلیارد تومان و در مرحله دوم نیز ۸۸ دستگاه ناوگان ریلی به ارزش ۶۴۴ میلیارد تومان به بهره برداری رسیده است . در مرحله سوم نیز ، ۶۵ دستگاه ناوگان ریلی با سرمایه گذاری ۱۵۶ میلیارد تومانی ، هشت شرکت حمل ونقل ریلی ، این ناوگان از امروز سیر خود را در شبکه ریلی کشور آغاز کردند که در مجموع در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۷۸ درصد رشد نشان می‌دهد . تمامی این ناوگان ریلی شامل ۲ دستگاه لکوموتیو به ارزش ۵۰ میلیارد تومان ، ۵۳ واگن باری به ارزش ۴۲ میلیارد تومان ، ۲ دستگاه واگن مسافری به ارزش ۲۴ میلیارد تومان و بازسازی ۸ واگن مسافری به ارزش ۴۰ میلیارد تومان در ۶ شرکت داخلی مپنا ، واگن سازی پارس ، فولاد درخشان ، واگن سازی کوثر ، پلور سبز و ریل پرداز تولید شده است . با برنامه ریزی راه آهن جمهوری اسلامی ایران سال گذشته در مجموع در سه مرحله ۷۷۸ دستگاه ناوگان ریلی شامل لکوموتیو ، واگن مسافری و باری به ارزش ۱۲۷۰ میلیارد تومان به بهره برداری رسید .




مطالب مرتبط

در حال حاضر بیشتر ناوگان ریلی با تولید داخل و تعمیرات ناوگان موجود تأمین می‌شود . برخی فعالان این حوزه تأکید می‌کنند که برای جبران کمبود نیاز به واردات واگن و لکوموتیو داریم ، اما متولیان بخش می‌گویند در کشور توان تولید برای رفع تمام نیازها در بخش حمل بار و مسافر را داریم .

|

ارزش این کاربرگ‌ها مجموعا به ۶۵۸ میلیارد تومان می‌رسد .

|

به گزارش پرتال حمل و نقل ، سازمان ملل متحد در راستای تحقق توسعه پایدار جهانی در سال ۲۰۳۰ میلادی و با شعار ” تغییر جهان ما“ ، ۱۷ هدف کلان را تعیین ...

|

قطارهای فارس در مسیر تهران به‌صورت روزانه در ساعت ۱۸:۳۰ از مبدأ شیراز و ساعت ۲۰:۵۰ از مبدأ تهران و در مسیر مشهد ساعت ۱۴:۳۰ از مبدأ شیراز و ساعت ۰۶:۲۵ از مبدأ مشهد و ایستگاه‌های بین راهی به مسافران خدمات می‌دهد .

|

رشد ۲۳ درصدی تناژ بارگیری محمولات ، رشد ۱۵ درصدی تعداد واگن‌های بارگیری شده ، رشد ۹ درصدی تناژ تخلیه ، رشد ۷۴درصدی درآمدهای عملیاتی و خدمات ریلی ایمن و بدون وقفه به صاحبان بار از مهم‌ترین اقدامات حوزه حمل بار در سال گذشته بود .

|