تسریع در روند ساخت پروژه راه‌آهن درود - خرم‌آباد - اندیمشک

این پروژه ریلی یکی از پروژه‌های بسیار سخت و پیچیده به لحاظ فیزیکی است به طوری که از ۱۱۴ کیلومتر مسیر راه آهن درود - خرم‌اباد بالغ بر ۱۸ دستگاه تونل به طول ۳۱ کیلومتر و ۲۰ دستگاه پل خاص به طول ۳ کیلومتر است .

به گزارش پرتال حمل و نقل ‌، معاون ساخت و توسعه راه‌آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور از برگزاری جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان لرستان به ریاست وزیر راه و شهرسازی و اتخاذ تصمیماتی برای تسریع روند ساخت راه‌آهن درود - خرم‌آباد - اندیمشک خبر داد . عباس خطیبی به اشاره به برگزاری جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان لرستان با حضور وزیر راه و شهرسازی و بررسی ساخت و توسعه پروژه راه‌آهن درود - خرم‌آباد گفت : در این جلسه تصمیماتی برای تسریع روند ساخت پروژه احداث راه‌آهن درود - خرم‌آباد - اندیمشک به طول ۳۶۷ کیلومتر اتخاذ شد . عملیات اجرایی قطعه درود - خرم‌آباد به طول ۱۱۴ کیلومتر از اواخر سال ۹۲ و اوایل سال ۹۳ شروع شد و تاکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد . معاون ساخت و توسعه راه‌آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور گفت : این پروژه ریلی یکی از پروژه‌های بسیار سخت و پیچیده به لحاظ فیزیکی است به طوری که از ۱۱۴ کیلومتر مسیر راه آهن درود - خرم‌اباد بالغ بر ۱۸ دستگاه تونل به طول ۳۱ کیلومتر و ۲۰ دستگاه پل خاص به طول ۳ کیلومتر است . مسائل ژئوتکنیکی و زمین شناسی با توجه به اینکه باید این پروژه در منطقه زاگرس اجرا می‌شود از مشخصات فنی پیچیده‌ای برخوردار است . وی با بیان اینکه «طویل‌ترین تونل‌های ریلی کشور در این مسیر در دست ساخت است» افزود : برای اولین بار در حوزه زیرساخت ریلی با احداث چنین احجامی مانند تونل‌هایی به طول ۴۵۰۰ متر و ۳۷۰۰ متر روبرو می‌شویم که قابل مقایسه با تونل‌های در دست بهره‌برداری نیست . ضمن اینکه اینگونه پل‌ها و تونل‌ها مسائل خاص خود در زمینه‌های‌ ایمنی و بهره‌برداری را دارند . معاون ساخت و توسعه راه‌آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور با اشاره به وضعیت بودجه و اعتبارات این پروژه ریلی گفت : قرارداد اولیه حدود ۴۷۰ میلیارد تومان با فهرست‌بهای سال ۹۲ بوده است و منابعی که برای آن تامین شده بود از محل سهام فولاد خوزستان بوده است که از ۳۸۰ میلیارد تومان سهام  تخصیص یافته ، ۳۰۰ میلیارد تومان جذب شده است . خطیبی یاد آور شد : ۳۰۰ میلیارد تومان آن زمان به نرخ امروز معادل ۱۰۰۰ میلیارد تومان ارزش دارد. اما برای تداوم پروژه پیشنهاد استفاده از بودجه عمومی و تخصیص ۱۲۰ میلیارد تومان از محل اوراق مشارکت به سازمان برنامه و بودجه پیشنهاد داده شده است. وی خاطرنشان کرد : برای تکمیل این پروژه حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان مورد نیاز است بنابر این زمان تکمیل پروژه ارتباط مستقیم با تامین منابع مالی و اعتبارت دارد . در بودجه سال ۹۸ اعتباری معادل ۲۷ میلیارد تومان در نظر گرفته شد که برای سال ۹۹ با ۶۰ درصد افزایش به ۴۵ میلیارد تومان افزایش یافته است تا پروژه با شرایط مناسب تری توسعه یابد .




مطالب مرتبط

اتصال استان چهارمحال بختیاری به شبکه ریلی و کاهش تصادفات جاده ای از مهمترین دستاوردهای این طرح ملی است .

|

تلاش می‌کنیم تعداد بیشتری از مراکز بار را به شبکه ریلی متصل کنیم . در هیچ کجای ۱۵۱ کیلومتر مسیر ریلی همدان _ سنندج اراضی ملی وجود نداشت و این مسیر دارای ۷۵ دستگاه پل و تقاطع است .

|

آزادراه مشهد - چناران به طول ۵۰ کیلومتر با هدف ساماندهی ترافیک حدفاصل مشهد تا چناران و در ادامه تا قوچان طراحی شده است و بهره برداری از آن موجب عبور و مرور ایمن و سریع تر بیش از ۱۰۰ هزار وسیله نقلیه عبوری در روز از این مسیر می شود .

|

خوشبختانه در حال حاضر مانعی در طراحی ، نظارت و اجرای پروژه های راهسازی وجود ندارد و در صورت تامین اعتبار مورد نیاز ، قابلیت اجرای سالانه حداقل حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه وجود دارد .

|

با توجه به عبور مسیر ریلی درود - خرم آباد از مناطق کوهستانی شدید عمده فعالیت اجرایی در بخش زیرزمینی انجام شد به نحوی که علاوه بر ثبت رکوردهای قابل توجهی در حفاری به روش دستی ، پیشرفت فیزیکی زیرسازی پروژه در مدت یک سال و نیم از ۳۹ درصد به ۵۱ درصد رسید .

|