فرودگاه تبریز ؛ نقطه مواصلاتی مهم در غرب کشور

این فرودگاه دارای دو باند است که یکی از آنها روکش بتنی دارد و دیگری روکش آسفالت و امکان نشست و برخاست هواپیماهای پهن پیکر را دارا هستند و با وجود سامانه‎های کمک ناوبری ILS ، DME ، DVOR و NDB ایمنی بالایی را برای نشست و برخاست هواپیماها فراهم کرده است .

به گزارش پرتال حمل و نقل ، فرودگاه تبریز ضمن فراهم کردن سهولت دسترسی نخبگان سیاسی ، اقتصادی و علمی به شرق کشور و شهر مهمی چون تبریز به یک نقطه ارتباطی داخلی مهم در غرب کشور و همچنین ارتباط با کشورهای همسایه غربی تبدیل شده است . به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی و به منظور بیان دستاوردهای ایران در این سال‎ها ، روابط‎عمومی شرکت فرودگاه‎ها و ناوبری هوایی ایران اقدام به تهیه و انتشار گزارشی از روند توسعه و فعالیت فرودگاه‎های کشور کرده است . این فرودگاه دارای دو باند است که یکی از آنها روکش بتنی دارد و دیگری روکش آسفالت و امکان نشست و برخاست هواپیماهای پهن پیکر را دارا هستند و با وجود سامانه‎های کمک ناوبری ILS ، DME ، DVOR و NDB ایمنی بالایی را برای نشست و برخاست هواپیماها فراهم کرده است . در حال حاضر ۱۴ شرکت هواپیمایی در این فرودگاه فعال هستند و این نشان از اهمیت این فرودگاه دارد ، فرودگاهی که در سالهای پس از انقلاب تحولات زیادی را در خود دیده است ، نظیر : نصب و راه‎اندازی سامانه‎ها و دستگاه‌های ارتباطی سوئچینگ ، RCAG ، بی‌سیم‌های AM و FM ، خطوط مخابراتی (ماکرویو ، هات لاین ، تلفن ، فاکس) تلکس ، فرستنده‌ها و گیرنده‌ها، سانترال تلفن ، سیستم رکودر و ATIS و همچنین دستگاه‌های نظارتی نظیر سایت رادار دستجرد آذرشهر ، AMD و ING1010 . ساخت و تکمیل باند اصلی (بتنی) فرودگاه ،‌ نصب و راه‌اندازی سیستم روشنایی باند اصلی (بتنی) از نوع catII ، احداث تصفیه‎خانه فاضلاب ، احداث پارکینگ طبقاتی خودرو ، نصب و راه‎اندازی سیستم روشنایی باند دوم، بهسازی عوامل پروازی باند دوم فرودگاه تبریز ، احداث ساختمان برج مراقبت پرواز و تکنیکال بلاک ، احداث سردر ورودی ،‌ احداث ساختمان یگان حفاظت هواپیمایی استان ،‌ احداث ساختمان پلیس فرودگاه‎های استان ، احداث ساختمان VIP ، احداث ساختمان CIP ، احداث پارکینگ هواپیما (اپرون) ، احداث و تجهیز موتورخانه مرکزی ترمینال ،‌ احداث ساختمان ، احداث ترمینال ۳ و ۴ ، احداث ترمینال حج ، احداث ترمینال مستقبلین از دیگر اقدامات انجام شده در این فرودگاه است . همچنین احداث اتاق‌های پست روشنایی باند ، احداث ساختمان دیزل ژنراتورها ، خرید و نصب تیغه برفروب ، تهیه و نصب دستگاه‎های دیزل ژنراتورهای Non- Breaker ، بهسازی پوشش سقف ترمینال ۴ فرودگاه ، توسعه ترمینال ۳ به متراژ ۱۰۰۰ مترمربع ، پروژه توسعه و بهسازی اپرون بتنی و تاکسی‎وی‎های ارتباطی ، پروژه عملیات آسفالت‎ریزی جاده دسترسی ترمینال و نصب و راه‌اندازی شبکه اتوماسیون اداری و سیستم جدید اعلان پرواز (شبکه LAN) از جمله اقداماتی است که در حوزه عمرانی و توسعه‎ای در این فرودگاه انجام شده است .




مطالب مرتبط

توسعه فرهنگ "هوانوردی عمومی" از مهم ترین رویکردهای اداره فرودگاه های استان است که در همین راستا هم اکنون "شرکت درنا آسمان" نیز در حوزه آموزش خلبانی هواپیماهای فوق سبک و انجام پروازهای تفریحی در فرودگاه تبریز فعالیت می کند .

|

شهرهای مختلف کشور ترکیه از جمله استانبول ، آدانا ، آنکارا ، دنیزلی ، کایسری و مقاصدی مانند بغداد و دبی در مسیرهای خارجی و شهرهای مشهد مقدس ، جزیره کیش ، شیراز و تهران جزو پرتقاضا ترین مسیرهای داخلی فرودگاه تبریز در ایام نوروز هستند .

|

به گزارش پرتال حمل و نقل ،‌ روز چهارشنبه دوم اسفند ۱۴۰۲، برای نخستین بار در تاریخ شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران ، رزمایش زیستی به‌ ...

|

این اقدام با هماهنگی و صدور دستورالعمل‌های مربوطه توسط معاونت عملیات هوانوردی و همچنین نظارت و راهبری معاونت عملیات فرودگاهی اداره کل فرودگاه های استان آذربایجانشرقی مطابق استانداردهای EASA صورت گرفت .

|

در این تمرین تجهیزات کامل شامل ۱۰ دستگاه خودرو از جمله خودروی برف روب ، دستگاه فرچه ، دستگاه برف خور ، دستگاه مایع پاش ، دستگاه اوره پاش و خودروهای ناظر از ابتدا تا انتهای باند و با آرایش مخصوص مانور دادند .

|