هندوستان متعهد به همکاری‌ با ایران در زمینه بندر چابهار


در خصوص سرمایه گذاری هند در خط آهن چابهار - زاهدان این کشور باید پیشنهاد روشنی به ایران دهد که چگونه علاقه‌مند سرمایه‌گذاری در این زمینه است .

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی Iranway ، وزیر حمل و نقل کشور هند در دیدار با وزیر راه و شهرسازی با اشاره به وضع تحریم‌های جدید علیه تهران از سوی آمریکا ، گفت : از نظر هند هیچ مشکل خاصی وجود ندارد ، دهلی خود را متعهد به همکاری‌ با ایران به خصوص در زمینه بندر چابهار می‌داند . عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی با آقای نیتین گادکاری ، وزیر حمل و نقل کشور هند که برای شرکت در مراسم تحلیف حسن روحانی به ایران سفر کرده بود ، دیدار و گفت و گویی طولانی در خصوص وضعیت توسعه بندر چابهار داشتند . در این دیدار که علاوه بر وزیر راه و شهرسازی محمد سعیدنژاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی و هم‌چنین اصغر فخریه کاشان قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور بین‌الملل حضور داشتند ، دو کشور محور اصلی گفت و گوی خود را رفع موانع اجرای قرارداد بندر چابهار قرار دادند . عباس آخوندی بعد از اتمام این دیدار در جمع خبرنگاران ، گفت : ایران و هند در حوزه حمل و نقل دو توافقنامه بسیار مهم دارند نخست کریدور هند - ایران - افغانستان و دیگری هند – ایران - روسیه است . وی توضیح داد که برای فعال‌کردن این دو کریدور توافقات مالی با طرف هندی انجام شده است که نخستین آن اعطای ۱۵۰ میلیون دلار فاینانس به دولت ایران برای توسعه بندر چابهار و دیگری سرمایه‌گذاری ۸۵ میلیون دلاری توسط هند در بندر چابهار است . افزون بر این بحث تأمین مالی خط آهن چابهار به سمت زاهدان نیز در دیدار امروز ما مطرح شد .     وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در خصوص دو موضوع اول خوشبختانه از مدت‌ها قبل تصمیم‌گیری شده است، قراردادها امضا و مناقصات اجرا شده است ، تصریح‌کرد : در خصوص سرمایه گذاری هند در خط آهن چابهار - زاهدان این کشور باید پیشنهاد روشنی به ایران دهد که چگونه علاقه‌مند سرمایه‌گذاری در این زمینه است . همزمان مذاکراتی در خصوص فعال‌کردن تجاری این کریدور داشتیم که تصمیمات خوبی در این باره گرفته شد و تصمیم گرفتیم تا تیم‌های هماهنگی بین هند - ایران - آذربایجان و هند - ایران - روسیه داشته باشیم . وزیر راه و شهرسازی در عین حال خبر داد که ایران توانسته است اخیراً با روسیه در شمال برای فعال‌کردن کریدور ترانزیتی ایران به سمت روسیه ، لیتوانی و اسلوونی به توافق برسد . ما در پی این هستیم که کریدورهای ایران را فعال کنیم و با کاهش تعرفه‌هایی که تصمیم آن به صورت چند جانبه اتخاذ می‌شود قدرت رقابت کریدور ترانزیتی خود را بیشتر کنیم . هم‌چنین نیتین گادکاری ، وزیر حمل و نقل کشور هند در توضیح جلسه مشترک خود با همتای ایرانی‌اش ، گفت : امروز مذاکرات بسیار خوبی با ایران داشتیم درست مثل مذاکرات قبلی ما با آقای آخوندی که تاکنون بیش از ۳ بار صورت گرفته است . بندر چابهار نقطه استراتژیکی است و برای دولت ایران و هند مهم است و از پتانسیل و ظرفیت‌های آن می‌توان در راستای پیشرفت هر دو کشور استفاده کرد و ما امیدوار هستیم بتوان با همکاری یکدیگر شرایط برد بردی را در این زمینه حاصل کنیم . گادکاری ادامه داد : ما مذاکرات بسیار ثمربخشی را در خصوص موضوع بنادر ایران ، حمل و نقل ریلی و هم‌چنین راه‌های برون رفت از مشکلات داشتیم و نهایتاً گروه‌های کاری را برای حل مشکلات موجود تشکیل دادیم . وی در پاسخ به این سؤال که ایا هند خود را متعهد به ایستادگی در مقابل تحریم‌های آمریکا می‌داند ؟ گفت : از نطر هند هیچ مشکل خاصی وجود ندارد . هند خود را متعهد به همکاری‌ها می‌داند به خصوص در زمینه همکاری با ایران در خصوص بندرچابهار و دراین باره تصمیمات مناسبی می‌گیریم .




مطالب مرتبط

به گزارش پرتال حمل و نقل ، مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت : در سال گذشته ، حدود یک میلیون تن کالای معدنی و ساختمانی از مبدأ بندر چابهار ...

|

بندر چابهار در حوزه‌های صادرات ، ترانزیت ، ترانشیپ و کاپوتاژ رشد قابل توجهی را تجربه کرد به طوریکه صادرات کالا در سال ۱۴۰۲ با افزایش ۲.۵ برابری و به میزان یک میلیون و ۱۱ هزار و ۹۳۰ تن انجام پذیرفت .

|

فعالیت‌ها در حوزه گردشگری دریایی در استان سیستان و بلوچستان در حوزه شرق سواحل مکران ، بندر چابهار ، بندر کنارک و بندر زرآباد صورت خواهد گرفت و در این چهار منطقه ، ظرفیت گردشگری دریایی بالایی برای مردم وجود دارد .

|

به گزارش پرتال حمل و نقل ، طی مراسمی سند نشست همکاری‌های مشترک حمل ونقل بین‌المللی جاده‌ای میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و حکومت سرپرست ...

|

اکثر اقلام عمده صادراتی ما به ایران پنبه ، شمش سُرب ، کنجد ، نخ و منسوجات ، کشمش و برخی حبوبات بوده‌اند و همچنین اقلام وارداتی ما از ایران ، شامل ، گازوئیل ، بنزین ، گاز مایع، سیمان ، برق ، برخی محصولات کشاورزی و دیگر مواد خام صنعتی بود .

|