در حال بارگذاری ...

کشتی لایروب

نام لاتین: Dredging Vessels
موقعیت: تهران

لایروب ها شناورهایی هستند که به منظور لایروبی کانال های دسترسی ، پای اسکله ها ، رودخانه ها ، حوضچه ها و آب های ساحلی به کار گرفته می شوند. لایروب ها برحسب نیاز و کارایی ، انواع گوناگونی دارند که در زیر به شرح برخی از آنها می پردازیم.

 

 

لایروب سطلی

 

اینگونه کشتی های لایروب بیشتر از سایر سیستم های لایروبی متداول بوده و برای لایروبی محل هایی مانند کناره های اسکله مورد استفاده قرار می گیرند و در اکثر بنادر جهان از اینگونه کشتی ها وجود دارد.

 

 

طرز عمل آن به این صورت است که در اطراف یک گردونه بزرگ تعداد زیادی از سطل های مخصوص حملِ گل و لای نصب گردیده است؛ پس از انتقال این گردونه در عمق مورد نیاز ، با نیروی مکانیکی ، گردونه به حرکت درآمده و سطل های اطراف آن گل و لای موجود را از کف دریا کنده و به انبارهای مخصوص لایروب و یا به ساحل در صورت موجود بودن امکانات ، تخلیه می نماید.

 

 

لایروب چنگکی

 

این نوع لایروب ها مجهز به چنگک های بزرگ و قوی بوده که پس از انتقال آنها به عمق مورد نظر گل و لای یا وسایل زائد کف دریا را با خود بالا آورده و به ساحل تخلیه می نمایند.

 

 

این سیستم لایروبی بیشتر در اطراف اسکله ها به کار می رود و اگر عمل لایروبی دور از ساحل انجام پذیرد مواد زائد کنده شده به وسیله چنگک به انبارهای خود لایروب یا دوبه همراه ، منتقل و سپس به محل های مناسبی حمل می گردد.

 

 

لایروب مکنده

 

این نوع لایروب عموما برای بسترهای شنی و گلی و به طور کلی بسترهای نرم دریا مورد استفاده قرار می گیرد.

 

 

لایروب مکنده تیغه دار

 

این نوع لایروب عموما برای لایروبی بستر سنگی یا مرجانی از یک سر تیغه دار دوار استفاده می کند.

 

 

از مزایای اینگونه لایروب ها بازده بالا ، قابلیت لایروبی انواع بسترها و استفاده برای عملیات احیای زمین می باشد و از معایب آن می توان به عدم استفاده از آن در دریای طوفانی اشاره نمود.

 




مطالب مرتبط

لایروبی حوضچه ها و کانال دسترسی با توجه به کاهش قابل ملاحظه تراز آب دریای خزر ، با انجام مطالعات لازم و هیدروگرافی های مستمر در دستورکار قرار دارد تا بیشترین بازدهی و کمترین هزینه را در بر داشته باشد .

|

کانال آشوراده به طول ۹ کیلومتر جزئی از مهم‌ترین مسیر انتقال آب دریای خزر به خلیج گرگان است که با حضور رئیس‌جمهور به طور کامل به بهره‌برداری رسید . با بازگشایی کانال آشوراده و ورود آب دریا به خلیج گرگان ، موانع مسیر منتهی به اسکله‌های تجاری و تفریحی مرتفع شد و شناورهای سبک ...

|

به گزارش پرتال حمل و نقل ، معاون دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با اشاره به انجام بیش از سه میلیون و ۸۱۴ هزار متر مکعب حجم لایروبی طی ...

|

توسعه اهداف دریامحور و افزایش ناوگان دریایی کشور در دریای خزر با جدیت از سوی سازمان بنادر و دریانوردی در دست پیگیری است .

|

بدنه این شناور فلزی از جنس آلومینیوم ، طول آن ۲۰ متر و سرعت آن ۴۰ گره دریایی است . این شناور تا پیش از راه‌اندازی ایستگاه لاور ساحلی در بندر بوشهر و در صورت نیاز در سایر بنادر استان بتناسب نیاز عملیاتی استقرار خواهد یافت .

|

نظرات کاربران