در حال بارگذاری ...

رشد ۶۰ درصدی صادرات به کشورهای اکو

تجارت ایران با اکو نسبت به هفت ماهه نخست سال ۹۹ از لحاظ وزن ۴۳ درصد و از لحاظ ارزش ۴۸.۵ درصد افزایش یافته و نسبت به هفت ماه نخست سال ۹۸ یعنی قبل از فراگیری کرونا و محدودیت های ناشی از آن ، از لحاظ وزنی ۲ درصد کاهش و از لحاظ ارزش بیش از ۶ درصد رشد داشته است .

به گزارش پرتال حمل و نقل ،‌ سخنگوی گمرک گفت : در هفت ماه نخست امسال ۲۰.۳ میلیون تن کالا به ارزش ۹ میلیارد و ۲۳۳ میلیون دلار بین ایران و ۹ کشور عضو اکو تبادل شد که نسبت به مدت مشابه ۴۳ درصد در وزن و ۴۸ درصد در ارزش رشد داشته و تراز تجاری کشور با " اکو" نیز مثبت ۲.۸ میلیارد را نشان می دهد .

سید روح اله لطیفی در آستانه اجلاس "اکو" در عشق آباد اظهار داشت : در هفت ماه نخست امسال ۲۰ میلیون و ۳۲۶ هزار و ۸۳۹ تن کالا به ارزش ۹ میلیارد و ۲۳۳ میلیون و ۵۳۶ هزار و ۷۹۲ دلار بین ایران و ۹ کشور دیگر سازمان همکاری های اقتصادی "اکو" تبادل شد که ۱۷ میلیون و ۴۴۱ هزار و ۶۱۷ تن به ارزش ۶ میلیارد و ۳۰ میلیون و ۵۴۴ هزار و هفت دلار آن سهم صادرات و دو میلیون و ۸۸۷ هزار و ۲۲۲ تن به ارزش سه میلیارد و ۳۰۲ میلیون و ۹۹۲ هزار و ۷۸۵ دلار نیز سهم واردات از این کشورها بوده است .

وی افزود : تجارت ایران با اکو نسبت به هفت ماهه نخست سال ۹۹ از لحاظ وزن ۴۳ درصد و از لحاظ ارزش ۴۸.۵ درصد افزایش یافته و نسبت به هفت ماه نخست سال ۹۸ یعنی قبل از فراگیری کرونا و محدودیت های ناشی از آن ، از لحاظ وزنی ۲ درصد کاهش و از لحاظ ارزش بیش از ۶ درصد رشد داشته است .

سخنگوی گمرک در خصوص صادرات ایران به" اکو" گفت : صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای عضو" اکو" در هفت ماهه سال ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۸ درصد در وزن و ۶۰ درصد در ارزش رشد داشته و نسبت به همین مدت در سال ۹۸ از لحاظ وزنی یک و نیم درصد و از لحاظ ارزش ۱۴ونیم درصد بیشتر شده است .

لطیفی افزود : ۵۶ درصد صادرات کشورمان به "اکو" به ترکیه با سه میلیارد و ۳۹۷ میلیون و ۲۷۸ هزار و ۲۵۰ دلار بوده است و افغانستان با یک میلیارد و ۱۲۵ میلیون و ۵۰۱ هزار و ۹۵۵ دلار بیش از ۱۸ونیم درصد ، پاکستان با ۶۵۵ میلیون و ۱۵۴ هزار و ۹۳۰ دلار بیش از ۱۰.۸ درصد از سهم صادرات کشورمان به" اکو" را به خود اختصاص دادند .

سخنگوی گمرک در خصوص صادرات به سایر کشورهای عضو" اکو" توضیح داد : بعد از ترکیه ، افغانستان و پاکستان ، آذربایجان با ۲۷۲ میلیون و ۹۵۸ هزار و ۳۷۲ دلار ، ازبکستان با ۲۴۳ میلیون و ۷۲۲ هزار و ۵۴۵ دلار ، ترکمنستان با ۱۷۴ میلیون و ۱۶۳ هزار و ۸۹ دلار ، قزاقستان با ۹۵ میلیون و ۲۰۹ هزار و ۷۶۵ دلار ، قرقیزستان با ۴۱ میلیون و ۷۴۵ هزار و ۹۹۸ دلار و تاجیکستان با ۲۴ میلیون و ۸۰۹ هزار و ۱۰۳ دلار قرار دارند .

لطیفی در خصوص واردات از کشورهای عضو اکو نیز گفت : در هفت ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۱ درصد ارزش واردات کشورمان از کشورهای اکو افزایش پیدا کرده اما نسبت به هفت ماه ۱۳۹۸ کاهش ۶ درصدی داشته است . ترکیه با فروش دو میلیون و ۴۹۹ هزار و ۷۲۱ تن کالا به ارزش دو میلیارد و ۸۶۱ میلیون و ۳۵۲ هزار و ۶۷۱ دلار در رتبه نخست تامین کالا برای کشورمان در اعضای این سازمان است که ۸۵.۵ درصد وزن و ۸۹ درصد ارزش واردات از" اکو" به این کشور در هفت ماه نخست امسال اختصاص یافته است .

وی افزود : پس از ترکیه ، پاکستان با ۱۶۹ میلیون و ۶۰۲ هزار و ۸۵۰ دلار ، ازبکستان با ۷۱ میلیون و ۸۱۷ هزار و ۸۲۷ دلار ، قزاقستان ۳۴ میلیون و ۵۳۳ هزار و ۹۴۶ دلار ، آذربایجان با ۲۷ میلیون و ۴۲ هزار و ۸۷۱  دلار ، ترکمنستان با ۲۲ میلیون و ۸۳ هزار و ۹۴۷ دلار ، افغانستان با ۹ میلیون و ۳۵۴ هزار و ۵۰۰ دلار ، تاجیکستان با پنج میلیون و ۵۹۷ هزار و ۱۹۷ دلار و نهایتا قرقیزستان با یک میلیون و ۶۰۶ هزار و ۹۷۶  دلار قرار دارند .

لطیفی در خصوص تراز تجاری کشورمان با اعضای سازمان همکاری های اقتصادی اکو گفت : تراز تجاری کشور در هفت ماهه نخست امسال و مدت مشابه آن در سال قبل و ماقبل با اعضای " اکو" مثبت بوده به گونه ای که در هفت ماهه امسال مثبت دومیلیارد و ۸۲۷ میلیون و ۵۵۱ هزار و ۲۲۲ دلار ، مدت مشابه سال قبل ، مثبت یک میلیارد و ۳۳۰ میلیون و ۲۶۲ هزار و ۴۶۷ دلار و در هفت ماهه سال ۱۳۹۸ نیز مثبت یک میلیارد و ۸۵۶ میلیون و ۴۴۸ هزار و ۵۱۸ دلار بوده است .




مطالب مرتبط

از ابتدای سال جاری میزان صادرات از محل تولید به خارج از کشور و صادرات مجدد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته به ترتیب ۸۸ و ۲۴۰ درصد رشد داشته است .

|

ترکیه با خرید دو میلیارد و ۷۴۹ میلیون و ۴۹۸ هزار دلار و کاهش ۱۰ درصدی ، پاکستان با یک میلیارد و ۱۴۰ میلیون و ۱۴۸ هزار دلار و رشد ۶۲ درصدی و افغانستان با ۹۷۵ میلیون و ۵۲۸ هزار دلار و رشد چهار درصدی سه مقصد نخست صادرات کالاهای ایرانی در این مدت در بین اعضای اکو بودند‌ .

|

نظرات کاربران