در حال بارگذاری ...

تأثیر شیوع ویروس کرونا بر عملیات تخلیه و بارگیری کالا در بنادر کشور

در هیچ شبانه روزی فعالیت در بنادر کشور متوقف نشده است و تمام بخش ها سعی کردند در چارچوب سیاست های ابلاغی حرکت کنند ؛ بر این اساس از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۵۴ میلیون و ۸۵۰ هزار و ۲۱۸ تن انواع محموله ها در کشور تخلیه و بارگیری شده که این عدد بیانگر فعالیت بی وقفه بنادر است .

به گزارش پرتال حمل و نقل ، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت : با تمهیدات صورت گرفته از سوی سازمان بنادر و دریانوردی عملیات صادرات و واردات کالا آسیب ندیده است و جریان تخلیه و بارگیری کالا روان طی می شود .

محمد راستاد درباره تأثیر شیوع ویروس کرونا بر عملیات تخلیه و بارگیری کالا در بنادر ، تصریح کرد : کرونا یک چالش جهانی بود که تمام کشورها با آن مواجه شدند ، این اتفاق سبب شد تا عرضه و تقاضا کالا تحت تأثیر قرار گیرد و به موازات آن تقاضا برای جابجایی کالا از طریق حمل و نقل دریایی کاهش پیدا کند . در سال ۲۰۱۹ حجم تجارت دریایی دنیا ۱۱ میلیارد تن بود که نسبت به سال ۲۰۱۸ حدود ۲,۶ درصد رشد داشته است ولی این عدد در سال ۲۰۲۰ حدود ۱۰ درصد نسبت به سال ۲۰۱۹ کاهش داشته است و این نشان می دهد که ویروس کرونا به سرعت بر حمل و نقل دریایی جهان اثر منفی داشته است .

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه کاهش حجم تجارت دریایی تاکنون سابقه نداشته و هر ساله این بخش شاهد رشد بوده است ، خاطرنشان کرد : آنگونه که آنکتاد (کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل) پیش بینی کرده است در سال های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ تنها یک درصد میزان حمل و نقل دریایی جهان افزایش خواهد داشت .

راستاد تاکید کرد : در هیچ شبانه روزی فعالیت در بنادر کشور متوقف نشده است و تمام بخش ها سعی کردند در چارچوب سیاست های ابلاغی حرکت کنند ؛ بر این اساس از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۵۴ میلیون و ۸۵۰ هزار و ۲۱۸ تن انواع محموله ها در کشور تخلیه و بارگیری شده که این عدد بیانگر فعالیت بی وقفه بنادر است . فعالیت صادرات و واردات در شرایطی دنبال می شود که در دور جدید تحریم ها تمرکز بر حمل و نقل دریایی و صنعت کشتیرانی کشورمان است ؛ با وجود تمام محدودیت ها سعی شده ، فعالیت ها مانند گذشته دنبال شود و فعالان اقتصادی با چالشی مواجه نشوند .  

وی با بیان اینکه سعی شده آثار ناشی از تحریم به کمترین حد برسد ، گفت : بنادر ایران از نظر زیرساخت و تجهیزات شرایط بسیار خوبی دارند به گونه ای که از نظر زیرساخت های بندری ظرفیت سالانه ما ۲۴۶ میلیون تن است و کمبود ظرفیت نداریم ؛ بنادر ما از نظر زیرساخت پذیرش تمام کشتی ها را دارند . با وجود تحریم های ظالمانه فعالیت های توسعه ای در بنادر کشور متوقف نشده  و البته طرح های جدید هم تعریف شده است .




مطالب مرتبط

۲۳۷ شرکت بخش خصوصی با برخورداری از ۱۱۵۶۰ نفر نیروی انسانی در بخش‌های مختلف منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره) فعالیت می‌نماید که با اهتمام و تشریک مساعی شرکت‌های فعال بخش خصوصی در سال ۱۴۰۲ تعهد اشتغال ۷۰۰ نفر به صورت کامل محقق شده است .

|

در این مدت ، تخلیه کالا با بیش از ۲ میلیون تن ، ۶۹ درصد از حجم کل عملیات تخلیه و بارگیری این بندر را به خود اختصاص داده است .

|

طرح توسعه بندر بوشهر در مجتمع بندری نگین به مساحت ۵۱۰ هکتار پیش بینی شده که در این محدوده پروژه‌های مختلفی از جمله پایانه کانتینری ، پاینه چند منظوره ، پایانه اختصاصی صادرات و ترانزیت و پایانه فله مایع طراحی شده است .

|

شرکت‌های کارگزاری بندری و دریایی به عنوان موتور محرکه تجارت دریایی در بنادر ، به برنامه‌های هدف‌دار در بسترهای جدید کارآمد نیاز دارد .

|

در ۶ ماهه نخست سال جاری میزان صادرات ١١ میلیون و ١4 هزار تن بوده است که از این مقدار چهار میلیون و ٢۵ هزار تن با سه درصد رشد مربوط به کالاهای غیرنفتی و ۶ میلیون و ٩٨٨هزار تن با هشت درصد رشد مربوط به کالاهای نفتی است .

|

نظرات کاربران