در حال بارگذاری ...

رشد ۳۰ درصدی صادرات از پایانه های مرزی استان سیستان و بلوچستان

با توجه به اینکه مبادلات تجاری مرزی اعم از تردد مسافر و جابجایی انواع کالا یکی از شاخص‌های اصلی در برقراری ارتباط موثر بین کشورهای همجوار محسوب شده و نیز فرصت اقتصادی مطلوبی برای مرزنشینان فراهم می آورد ، از این رو توسعه و بهسازی پایانه های مرزی در اولویت این اداره کل قرار دارد .

به گزارش پرتال حمل و نقل ، مدیر کل حمل و نقل جاده ای سیستان و بلوچستان از صادرات یک میلیون و ۴۰۱ هزار و ۹۴۵ تن کالا توسط ۵۷ هزار و ۴۱۹ دستگاه کامیون در هشت ماهه سال جاری از طریق مرزهای زمینی این استان خبر داد و گفت : صادرات این مدت در پایانه های مرزی این استان افزایش ۳۰ درصدی هم در تناژ و هم در تعداد دستگاه را نشان می دهد .

ایوب کرد با بیان اینکه پایانه های مرزی این استان رویکرد صادرات‌گرا دارند ، افزود : گاز مایع ، میلگرد ، هیدروکربن ، حلال شیمیایی ، قیر ، سیمان ، بنزین ، تیرآهن و گازوئیل عمده کالاهای صادر شده از طریق پایانه های مرزی میلک و میرجاوه در این مدت را تشکیل می دهند . ۷۹۲ هزار و ۹۶۷ تن از مجموع کالاهای صادراتی سیستان و بلوچستان در هشت ماهه سال جاری سهم پایانه مرزی میرجاوه و ۶۰۸ هزار و ۹۷۸ تن نیز سهم پایانه مرزی میلک می باشد .

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان سیستان و بلوچستان افزود : صادرات از پایانه مرزی میرجاوه در این مدت رشد ۹۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است که این امر نشان از اهمیت آن پایانه و تاثیر مثبت سیاست های اقتصادی دولت در این زمینه دارد .

کرد با بیان اینکه واردات کالا از طریق پایانه های مرزی در هشت ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته تغییری نداشته است ، بیان کرد : ۹۸ هزار و ۶۵۰ تن کالا در این مدت از طریق پایانه های مرزی میلک و میرجاوه وارد استان شده است.

وی با اشاره به رشد ۱۶ درصدی عملکرد کلی پایانه های مرزی زمینی رسمی میلک و میرجاوه و بندر چابهار در بخش های صادرات ، واردات و ترانزیت در این مدت گفت : موقعیت جغرافیایی ویژه و مناسب پایانه های مرزی این استان به لحاظ همجواری با کشورهای افغانستان و پاکستان و مرز گسترده آبی در کرانه اقیانوس هند ، قابلیت های اقتصادی مطلوبی را در بازرگانی ملی و صنعت حمل و نقل ایجاد کرده است که مواردی همچون کاهش هزینه و زمان حمل ، گسترش تجارت ایران با کشورهای همسایه و منطقه و نیز توسعه اقتصاد ملی و محلی ، از جمله مزایای آنها بشمار می رود .

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت : ۶۳۹ هزار و ۲۰ نفر مسافر در هشت ماهه سال جاری از پایانه های مرزی میلک و میرجاوه تردد کردند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ۴۵۴ هزار و ۱۶۹ مسافر ، افزایش ۴۱ درصدی را نشان می دهد .

وی در پایان خاطر نشان کرد : با توجه به اینکه مبادلات تجاری مرزی اعم از تردد مسافر و جابجایی انواع کالا یکی از شاخص‌های اصلی در برقراری ارتباط موثر بین کشورهای همجوار محسوب شده و نیز فرصت اقتصادی مطلوبی برای مرزنشینان فراهم می آورد ، از این رو توسعه و بهسازی پایانه های مرزی در اولویت این اداره کل قرار دارد .




مطالب مرتبط

پایانه مرزی میلک در محدوده شهرستان هیرمند و در جوار رودخانه مرزی و نزدیک شهر زرنج مرکز ولایت نیمروز افغانستان قرار دارد .

|

پایانه مرزی میرجاوه مهمترین گذرگاه مرزی بین ایران و پاکستان است که در ۱۲ کیلومتری شهرستان میرجاوه و مجاورت شهرک تفتان پاکستان و پایانه مرزی میلک از گذرگاه‌های مهم مرزی بین ایران و افغانستان است که در محدوده شهرستان هیرمند ایران در مجاورت رودخانه مرزی و در نزدیکی مرکز ولایت ...

|

روزانه به طور متوسط بیش از ۱۵۰ دستگاه کامیون از پایانه مرزی میلک تردد صورت می گیرد .

|

هر سال به صورت مستمر میزان وقوع حوادث در نقاط مختلف محورهای مواصلاتی شهرستان پایش شده و نقاطی که میزان تصادفات آن بیشتر باشد به عنوان نقاط پرحادثه ثبت و در برنامه اصلاح قرار می‌گیرد .

|

ظرفیت‌های بسیار خوبی در موضوع مشارکت بخش‌های خصوصی و مردمی خصوصاً مشارکت خیرین در حوزه ساخت راه‌ها در استان وجود دارد که خوشبختانه به درستی از این ظرفیت در راستای وظایف سازمانی استفاده شده است .

|

نظرات کاربران