در حال بارگذاری ...

تکذیب ورود هواپیما بدون رعایت الزامات قانونی در ارتباط با سن تقویمی

همه فعالان این حوزه زیر یک چتر قرار دارند و برای رفع مشکلات این حوزه باید با کمک یکدیگر اقدام هایی انجام می‌دهند . شرکت های هواپیمایی باید به شکل دقیق ، بهره ور و خلاقانه کار کنند .

به گزارش پرتال حمل و نقل ،‌ قائم مقام رییس سازمان هواپیمایی کشوری ضمن تکذیب ورود هواپیما بدون رعایت الزامات قانونی در ارتباط با سن تقویمی گفت : شورای عالی هواپیمایی کشوری که ماهانه تشکیل می شود این موضوع را به شدت رصد و کنترل می کند و چنانچه نیاز به انحرافی از سن مجاز هواپیما باشد ، در این شورا مورد بررسی قرار می گیرد .

چندی پیش شایعاتی در خصوص عدول سازمان هواپیمایی کشوری از تعهدات خود مبنی بر رعایت سن هواپیماها و ورود هواپیماهایی با سن بالاتر از استاندارد منتشر شد .

آرش خدایی ، قائم مقام رییس سازمان هواپیمایی کشوری با تکذیب این شایعه توضیحاتی در این خصوص ارائه کرد و گفت : این گونه نیست که هواپیماهای بالاتر از سن استاندارد وارد کشور شود . هر چند در اصول و مقررات ضروی و اولیه بین المللی شرط سنی به عنوان سن هواپیماها در نظر گرفته نشده است با این وجود برای ارتقای سطح ایمنی ضوابط و مقرراتی برای ورود هواپیماها در داخل کشور تدوین شده است و این مقررات رعایت می شود .

وی با اشاره به این که گاهی ممکن است سوتفاهم هایی در این زمینه به وجود بیاید ، توضیح داد : ممکن است یک هواپیما پذیرش گرفته باشد اما تا زمانی که بخواهد وارد کشور یک سال طول بکشد . در واقع یک سال از عمر این هواپیما می گذرد . شورای عالی هواپیمایی کشوری که ماهانه تشکیل می شود این موضوع را به شدت رصد و کنترل می کند و چنانچه نیاز به انحرافی از سن مجاز هواپیما باشد ، در این شورا مورد بررسی قرار می گیرد . تعداد مواردی که از این مقررات تخطی کرده اند بسیار محدود و برای یکسری کارایی های خاص بوده است .

رشد صنعت هوایی در شرایط تحریم

قائم مقام رییس سازمان هواپیمایی کشوری در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به این که ۱۶ آذر روز جهانی هوانوردی غیر نظامی است ، درباره حمایت دولت از صنعت هوانوردی گفت : همه فعالان این حوزه زیر یک چتر قرار دارند و برای رفع مشکلات این حوزه باید با کمک یکدیگر اقدام هایی انجام می‌دهند . شرکت های هواپیمایی باید به شکل دقیق ، بهره ور و خلاقانه کار کنند . ما هم به عنوان دولت باید یک حکمرانی هوشمندانه و منطبق با شرایط خودمان انجام دهیم به گونه ای که هم منافع حمل و نقل هوایی و هم منافع عموم حفظ شود تا اصل اساسی را که برقراری ارتباطات برای مردم و توسعه آن است ، حفظ کنیم . تنظیم همه این موارد با یکدیگر نیاز به هوشمندی خاصی دارد و کار پیچیده ای است .

خدایی با بیان این که شعار سازمان هواپیمایی غیر نظامی ، «سال ۲۰۱۹ هفتادمین سالروز اتصال کشورهای دنیا به یکدیگر» است ، ادامه داد : حدود ۷۵ سال از عمر صنعت هواپیمایی غیر نظامی در ایران می گذرد و کشور ما ۴۰ سال است که در شرایط تحریم به سر می برد . اگر عمر صنعت هواپیمایی را در کشور ۷۵ سال در نظر بگیریم ، می توان گفت ما نصف بیشتر این سال‌ها را در تحریم گذرانده ایم . صنعت هواپیمایی چاره ای ندارد جز این که در این مسیر گام بردارد بنابراین باید مراقبت ، تحمل و خلاقیت بیشتری به خرج دهیم .

وی با بیان این که در برخی بازه‌های زمانی شاهد افزایش فشارها براین صنعت بوده ایم ، تصریح کرد : گاه حتی شاهد این بوده‌ایم که به دلیل شرایط اقتصادی ، تقاضای سفر کاهش پیدا کرده و ورودی منابع با کاهش مواجه می شود . اما با وجود تمام این مشکلات ، صنعت هوایی رشد طبیعی را تجربه کرده است .

استقلال صنعت هوانوردی از دولت

 خدایی با اشاره به استقلال صنعت هوانوردی کشور از دولت گفت : ما نه تنها رشد کرده ایم ، بلکه الگوهای مناسب فعالیت ، استقلال نهادی و شفافیت را در سازمان هواپیمایی کشوری پیاده کرده ایم . اکنون هیچ ردیف بودجه عمومی به صنعت هوانوردی تجاری ، نه برای فرودگاه ها ، نه برای شرکت‌های هواپیمایی و نه حتی برای سازمان هواپیمایی کشوری اختصاص داده نمی شود . این بدان معناست که تمام گردش مالی صنعت هواپیمایی توسط این صنعت انجام می‌شود که یک دستاورد مهم به شمار می رود . حتی در کشورهای عربی همسایه که تجربه خوبی در زمینه هواپیمایی دارند نیز هنوز از کمک دولت ها استفاده می شود اما همان طور که گفتم صنعت هواپیمایی ما دراین شرایط روی پای خودش ایستاده است .

به گفته وی صنعت هوایی جزو معدود صنایعی است که خصوصی سازی به معنای واقعی کلمه در آن رخ داده است . کسانی که با سرمایه کاملا غیر دولتی وارد این حوزه شده‌اند و مشغول جا به جا کردن مسافر هستند ، موفق به کسب رتبه های مناسب در این زمینه شده و از بخش دولتی جلو زده اند .

خدایی با اشاره به این که این صحبت ها به معنای نفی مشکلات نیست، تصریح کرد : خوشبختانه در ۴۰ سال اخیر به این باور رسیده ایم که حتی در شرایط بسیار سخت ، پیشرفت یا پسرفت به تصمیم و عملکرد خودمان بستگی دارد . نیروی انسانی ماهر ، مسافر و شهرهای دیدنی و گردشگر پذیر جزو مولفه های پایدار صنعت هوانوردی کشور ما به شمار میرود و با تکیه براین موارد میتوانیم بر مشکلات فائق آییم .




مطالب مرتبط

به گزارش پرتال حمل و نقل ، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری از اخطار این سازمان به تمامی شرکت های هواپیمایی داخلی و خارجی و دفاتر خدمات مسافرت هوایی در ...

|

بلیت مسافرانی که پرواز آنها به دلیل شرایط غیر مترقبه کنونی باطل اعلام شده اما مسافر از انجام پرواز انصراف نداده و قصد انجام مسافرت در کوتاه ترین زمان ممکن را دارد باید با توجه به ظرفیت خالی صندلی پرواز و اولویت بندی مسافر (سالخورده/ نوزاد/ توانخواه/ مادر باردار و ...) بدون دریافت ...

|

مجموعا ۳۹۴۴ مجوز اعم از برنامه‌ای و فوق‌العاده از سوی سازمان هواپیمایی کشوری برای مسیرهای داخلی صادر شده‌ است . از مجموع ۳۹۴۴ مجوز صادر شده ۳۱ درصد مربوط به مسیر مشهد مقدس بوده‌ است .

|

به گزارش پرتال حمل و نقل ، رییس سازمان هواپیمایی کشوری از رشد ۷ درصدی سفرهای هوایی نوروز ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد . 

|

۱۵۵ فروند هواپیما برای علمیات پروازهای نوروزی فعال بودند که ظرفیت عرضه به ۴۵ هزار صندلی در روز رسید .

|

نظرات کاربران