در حال بارگذاری ...

آغاز استقرار و فعالیت رسمی پلیس امنیت اقتصادی ناجا در مبادی مجاز ورود و خروج کالا

استقرار پلیس امنیت در مبادی دریایی و مرزی ، ضمن ایجاد شفافیت ، باعث سرعت گرفتن ورود و خروج کالا در مبادی رسمی می شود .

به گزارش پرتال حمل و نقل ، طی مراسمی با حضور راستاد ؛ مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ، مویدی ؛ رئیس‌ ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا ، سردار مقیمی ؛ رییس پلیس امنیت اقتصادی ناجا ، آدم نژاد ؛ معاون حمل و نقل وزارت راه و میراشرفی ؛ رییس کل گمرک ایران استقرار و فعالیت رسمی پلیس امنیت اقتصادی ناجا در مبادی مجاز ورود و خروج کالا آغاز شد .

بر اساس طرح استقرار پلیس امنیت اقتصادی ناجا ، نیروی انتظامی برای کاهش پدیده قاچاق در ۱۳ مرز مجاز کشور ، شامل ۹ مرز دریایی ، ۱ مرز هوایی و ۳ مرز زمینی مستقر می‌شود . مقرر شده است پلیس در ۹ مرز مجاز دریایی مانند گناوه ، بوشهر ، رجایی ، قشم ، دیلم و خرمشهر ، یک مرز مجاز هوایی فرودگاه امام خمینی و سه مرز زمینی بازرگان ، باشماق و پرویزخان مستقر خواهد شد .

محمد راستاد ؛ مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در این مراسم اجرایی شدن دستورالعمل استقرار ناجا در مبادی رسمی از جمله ۹ مبدا دریایی را "رویکردی کارشناسانه" و در راستای ارتقای بهره وری حمل و نقل و باعث ایجاد شفافیت در بازار ارزیابی کرد .

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اهمیت بهره وری در حمل و نقل به عنوان یک هدف غایی ، تاکید کرد : استقرار پلیس امنیت در مبادی دریایی و مرزی ، ضمن ایجاد شفافیت ، باعث سرعت گرفتن ورود و خروج کالا در مبادی رسمی می شود .

راستاد ، ارتقای بهره وری حمل و نقل را فرایندی ناشی از به حداقل رسیدن سهم هزینه حمل در قیمت تمام شده کالا عنوان کرد و آن را در تسریع ورود و خروج کالا از مبادی مجاز موثر دانست .

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در بخش دیگری از سخنانش با ناکارآمد خواندن فشار و تحریم های استکبار در ایجاد اختلال در روند تجارت دریایی کشور ، از رشد ۳ درصدی عملیات بندری و جابه جایی ۶۸ میلیون تن انواع کالا در بنادر کشور طی ه ماه گذشته خبر داد . در همین مدت تخلیه و بارگیری کالاهای غیر نفتی ۴۸ میلیون تن بوده که در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته ، ۸ درصد رشد داشته است .

بنابر اعلام معاون وزیر راه و شهرسازی ، در همین مدت ، واردات غیر نفتی با انجام ۱۵ میلیون تن عملیات بیش از ۲۲ درصد و صادرات غیر نفتی با انجام ۲۵ میلیون تن بالغ بر ۵ درصد رشد را نشان می دهد .

همچنین در این مراسم علی مویدی ؛ رئیس‌ ستاد مبارزه با قاچاق کالا نیز اجرایی شدن دستورالعمل استقرار ناجا در مبادی رسمی ورود و خروج کالا را اتفاق بی بدیل خواند و آن را رویکردی در راستای ترجیح منافع ملی بر منافع سازمانی توسط دستگاه های مربوطه در این زمینه عنوان کرد .

رئیس‌ ستاد مبارزه با قاچاق کالا با اشاره به تعامل و تفاهم سازنده دستگاه ها در اجرایی شدن دستورالعمل استقرار ناجا در مبادی رسمی، گفت : اگرچه قاچاق و تجارت غیر رسمی ، به عنوان پدیده ای ناسالم در اقتصاد کشور لانه کرده است ، با وجود این توانسته ایم با همفکری ، همدلی و وحدت نظر ، از منافع سازمانی عبور کنیم و حول یک محور به نام منافع ملی حرکت کنیم . تجار باید با خیال راحت و در آرامش کامل به فعالیت اش در این حوزه  رسیدگی کند که لازمه اش کاهش ظن به قاچاق در جاده ها است .

شهرام آدم نژاد ؛ معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی " ترانزیت را یکی از ظرفیت های تجاری کشور دانست و استفاده بهینه از این ظرفیت را از کارکردهای اقدام پلیس در استقرار در مبادی رسمی برشمرد .

مهدی میر اشرفی ؛ رئیس‌ کل گمرک جمهوری اسلامی ایران نیز " تجارت را پیشران اقتصاد کشور" دانست و خاطرنشان کرد : مدیریت واحد مرزی توسط دستگاه ها و سازمان ها و یکپارچه شدن سامانه های تجارت را حلقه مفقوده سیستم تجاری کشور عنوان کرد . با مدیریت واحد مرزی توسط سازمان ها، عرصه بر تجارت غیر رسمی و قاچاق تنگ تر می شود . 

وی با بیان اینکه تسهیل تجارت و پر هزینه شدن تجارت غیر رسمی از نتایج استقرار ناجا در مبادی رسمی محسوب می شود ، ابراز امیدواری کرد : با فاصله گرفتن از کنترل های ملموس و غیر ضرور و با استفاده از امکان تبادل اطلاعات در سامانه ، بتوانیم از تخلفات گمرکی و قاچاق ، حداکثر پیشگیری را به عمل بیاوریم .  

سردار مقیمی ؛ رئیس پلیس امنیت اقتصادی ناجا نیز " تمرکز  ناجا بر مصادیق قاچاق کالا و پرهیز از ورود به به تخلفات" ؛ " عدم ایجاد اختلال در روند و فرایند صادرات ، واردات و ترانزیت کالا " و "  تمرکز ناجا بر ظن قوی به کشف کالای قاچاق " را از الزامات ماموریتی استقرار پلیس امنیت در مبادی دریایی و رسمی برشمرد .

وی "اقتصاد سالم و شفاف سازی وضعیت بازار" را نتیجه فعالیت ناجا در گمرکات و مبادی رسمی عنوان و آن را برگ جدید و اقدام حرفه ای ستاد مبارزه با قاچاق کالا اعلام کرد .




مطالب مرتبط

به گزارش پرتال حمل و نقل ، نشست هم اندیشی مدیران بندر امیرآباد و گمرک امیرآباد با هدف تسهیل در ورود و خروج کالا ، رفع چالش ها و تشریک مساعی در محورهای ...

|

تخلیه‌و‌بارگیری صورت گرفته در بخش عملیات کانتینری نیز طی فروردین ماه امسال ، معادل ۱۹۹ هزار و ۹۶۲ TEU بود که در قیاس با عملیات کانتینری طی مدت مشابه سال گذشته که معادل ۱۸۴ هزار و ۱۰۰ TEU بود، رشد ۹ درصدی را نشان می‌دهد .

|

در دیدار خدمه‌ هندی این کشتی انتظاراتی از جمله خدمات پزشکی در کشتی ، برقراری تماس با خانواده‌هایشان و بازگشت به وطن خود داشتند که به آنها اطمینان لازم مبنی بر تحقق انتظارات و خواسته‌های به حق آنان در کم‌ترین زمان ممکن و رعایت اصول ایمنی کشتی داده شد .

|

خوشبختانه فعالیت شرکت های خصوصی فعال در حوزه دریایی در بنادر سراسر کشور در سطح و تراز شرکت های بین المللی است .

|

سال ۱۴۰۲ با فعال شدن ظرفیت صادرات فرآورده‌های نفتی به کشورهای همسایه ، صفحه جدیدی برای توسعه بندر خرمشهر گشوده شد و با رقم خوردن صادرات ۳۸ هزار تن ، بالاترین رکورد صادرات فرآورده‌های نفتی در تاریخ کل بندر خرمشهر به ثبت رسید .

|

نظرات کاربران