در حال بارگذاری ...
  • ابلاغ ضوابط جدید ترخیص کالا از گمرک

    برای ترانزیت کالا‌های غیر گروه چهار به مقصد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ، در صورتی که کالا جزء ردیف تعرفه‌های معاف از ثبت سفارش نباشد ، ثبت سفارش از نوع ورود به مناطق آزاد یا ویژه یا سرزمین اصلی کافی است و نیاز به ثبت سفارش از نوع دیگری ندارد .

    به گزارش پرتال حمل و نقل ، معاون گمرک ایران ، دو بند مصوب نشست رفع مشکلات ترخیص کالا را به منظور کاهش رسوب کالا در بنادر و گمرک ها را برای اجرا ابلاغ کرد .

    بر اساس مصوبه های وزارت صنعت ، معدن و تجارت ، حمل و نقل کالا‌های گروه چهار به مقصد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ممنوع است .

    مهرداد جمال ارونقی در نامه‌ای به ناظران ، مدیران کل و مدیران حوزه‌های نظارت و گمرکات اجرایی با ارسال تصویر نامه محمود واعظی رییس دفتر رییس جمهور و پاسخ فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی به نامه وی نوشته است وزارت صنعت : با توجه به اینکه در بند ۱۲ مصوبات مندرج در نامه اشاره شده تصریح شده است «وزارت صنعت ، معدن و تجارت ، بانک مرکزی و گمرک نسبت به ابلاغ ، پیگیری و اجرایی کردن صورتجلسه مورخ ۱۳ تیرماه ۱۳۹۸ مورد تفاهم این دستگاه‌ها با موضوع "بررسی مشکلات ورود و ترخیص کالا" که با رعایت قوانین و مقررات مربوطه در چارچوب اختیارات این دستگاه‌ها تنظیم شده برای رفع مشکلات ترخیص و کاهش رسوب کالا در بنادر و گمرکات کشور اقدام کنند". به موجب این بخشنامه بند‌های یک و دو صورتجلسه مورخ ۱۳ تیرماه برای اجرا ابلاغ می‌شود .

    بر اساس بند یک این بخشنامه، در مورد ترانزیت خارجی کالا از گمرکات مرزی به مقصد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی آمده است :

    الف - ترانزیت کالا‌های گروه چهار به مقصد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ممنوع است .

    ب - ترانزیت کالا‌های غیر گروه چهار در صورتی که جزء ردیف تعرفه‌های معاف از ثبت سفارش موضوع تصویب نامه ۱۱۸۸۷۵/ت ۵۶۰۲۸ ه مورخ ۱۱ دی ماه ۱۳۹۷ هیات وزیران باشد ، به مقصد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیاز به هیچ نوع ثبت سفارش ندارد .

    ج - برای ترانزیت کالا‌های غیر گروه چهار به مقصد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ، در صورتی که کالا جزء ردیف تعرفه‌های معاف از ثبت سفارش نباشد ، ثبت سفارش از نوع ورود به مناطق آزاد یا ویژه یا سرزمین اصلی کافی است و نیاز به ثبت سفارش از نوع دیگری ندارد .

    در بند ۲ این بخشنامه نیز تاکید شده که «ترانزیت داخلی کالا به مقصد سایر گمرکات ، نیاز به ثبت سفارش سرزمین اصلی دارد» .

    در نامه معاون گمرک بار دیگر بر عدم نیاز به تمدید مجوز ثبت سفارش کالا‌های اساسی که در گروه یک اولویت ارزی قرار گرفته اند ، تاکید شده است .




    مطالب مرتبط

    به گزارش پرتال حمل و نقل ، جلسه کارگروه نحوه استقرار سامانه‌های گمرکی در گمرکات اجرایی کشور با حضور مدیران و معاونین دفاتر ستادی و گمرکات اجرایی و ...

    |

    صنایع خودروسازی مدیران با ۱۳ درصد ، کرمان موتور با ۹.۶۵ درصد و کوروش موتور آریا با ۵.۳۵ درصد از ارزش کل واردات اجزاء و قطعات خودرو ، بیشترین میزان را به خود اختصاص دادند . چین ، امارات متحده عربی و ترکیه ۳ کشور عمده طرف معامله برای واردات اجزاء و قطعات خودرو در سال ۱۴۰۲ بوده‌اند ...

    |

    به گزارش پرتال حمل و نقل ، وصولی‌های گمرک و واریزی به خزانه در سال ۱۴۰۲ با ۵۴ درصد افزایش نسبت به سال ماقبل به رقم ۲۴۷ هزار میلیارد تومان رسید . ...

    |

    بیشترین میزان واردات از کشورهای عضو کنفرانس اسلامی در سال ۱۴۰۲ از مبدا کشورهای امارات متحده عربی ، ترکیه ، عمان ، پاکستان ، مالزی ، عراق ، ازبکستان و اندونزی بوده است .

    |

    عملیاتی کردن تبادل الکترونیکی داده‌ها و اطلاعات با تشکیل تیم اجرایی از سوی دو طرف ، ارائه تسهیلات گمرکی برای تسهیل تهاتر کالایی در منطقه آزاد چابهار و امکان تردد کامیون‌های ایرانی به عمق سرزمینی پاکستان از جمله توافقات بین ایران و پاکستان بود .

    |

    نظرات کاربران