در حال بارگذاری ...
  • نحوه ثبت سفارش کالا و چگونگی تخصیص ارز در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

    سامانه ثبت سفارش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی رویه هایی برای استعلام کارت بازرگانی و دیگر استعلامات مورد نیاز در نظر گرفته است تا شرایط استعلام برای فعالان اقتصادی در این مناطق تسهیل گردد .

    به گزارش پرتال حمل و نقل ، معاون تولید ، صادرات و فناوری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از توافقات صورت گرفته پیرامون ثبت سفارش کالا و چگونگی تخصیص ارز در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با ابلاغ معاون اول رییس جمهور به وزرای امور اقتصادی و دارایی ، صنعت ، معدن و تجارت ، رییس کل بانک مرکزی و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی خبر داد .

    بر این اساس ؛ تصمیمات اتخاذ شده برای ثبت سفارش کالا و چگونگی تخصیص ارز در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به این شرح است :

    ۱ ـ در اجرای قوانین حاکم بر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ، ورود کالا از خارج از کشور به این مناطق بلامانع است . بر این اساس مقرر شد با توجه به استقرار گمرک در مبادی ورودی و خروجی این مناطق ، ورود کالا از خارج از کشور به محدوده این مناطق بر مبنای قوانین و مقررات و رویه های متعارف قبلی صورت پذیرفته و خروج کالا به داخل کشور از این مناطق مطابق با رویه های حاکم بر مبادی گمرکی در سرزمین اصلی صورت پذیرد . همچنین مقرر شد ، گمرک جمهوری اسلامی ایران در همکاری با این مناطق کنترل های لازم را در زمینه مذکور معمول خواهد کرد .

    ۲ ـ در خصوص موضوع واردات کالا ، مقرر شد فعالان اقتصادی مستقر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بر اساس قوانین ، مقررات و ضوابط حاکم بر این مناطق نسبت به ثبت سفارش خود در سامانه توسعه تجارت اقدام نمایند . از سوی دیگر ، تغییرات مورد نیاز در سامانه مذکور ، بر اساس ضوابط حاکم بر این مناطق و هم چنین اخذ استعلام های مورد نیاز ، اعمال شده است .

    ۳ ـ سامانه ثبت سفارش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی رویه هایی برای استعلام کارت بازرگانی و دیگر استعلامات مورد نیاز در نظر گرفته است تا شرایط استعلام برای فعالان اقتصادی در این مناطق تسهیل گردد .

    ۴ـ همراستا با سیاست های جدید ارزی اعلامی از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ، تخصیص ارز برای کالاهای غیر از گروه یک از طریق بازار ثانویه انجام خواهد شد.

    ۵ ـ سامانه ثبت سفارش در مناطق آزاد سامانه ای مورد تایید دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و منطبق با قوانین ، ضوابط و مقررات این مناطق خواهد بود . عنداللزوم داده های مورد نیاز بانک مرکزی و گمرک جمهوری اسلامی ایران و سایر دستگاه ها از طریق این سامانه ارسال خواهد شد .

    ۶ ـ تولیدکنندگان ، سرمایه گذاران و شرکای خارجی که بدون نیاز به ارز و یا از محل فاینانس برای ورود ماشین آلات و تجهیزات ، مواد اولیه ، اقلام واسطه ای و سایر امکانات مورد نیاز در طرح های تولیدی و سرمایه گذاری در جریان اجرا و در حال تاسیس می توانند از طریق سامانه ثبت سفارش مورد تایید دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اقدام نمایند .




    مطالب مرتبط

    به گزارش پرتال حمل و نقل ، رضا راستی مدیرکل دفتر نظارت بر ترانزیت گمرک جمهوری اسلامی ایران در پنل نقش دولت ها در تسهیل تجارت و توسعه ترانزیت چندین ...

    |

    طبق تبصره ث بند ۲ ماده ۳۰ احکام اداری و بند ب تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۲ اجازه واردات کشنده زیر سه سال ساخت و زیر پنج سال ساخت داده شده که بیش از ۳۰ هزار خانواده زندگی خود را فروخته اند و به امید ترانزیت در سفرهای اروپایی ، کشنده خریداری کرده‌اند که باید گفت حمل و نقل داخلی شاید ...

    |

    در شرایط کنونی با توجه به برنامه های تسهیل گری گمرک و اهمیت آن و شعار سازمان جهانی گمرک در سال ۲۰۲۴ تحت عنوان "تعامل هدفمند گمرک با شرکای سنتی و جدید" ، استمرار و تلاش مضاعف بمنطور اجرایی کردن سیاست های گمرک در راستای تعامل گمرک با فعالان اقتصادی و همکاری با دستگاه های دخیل در ...

    |

    نظرات کاربران