در حال بارگذاری ...

توسعه همکاری حمل و نقلی میان ایران ، ترکیه و قطر


یادداشت تفاهم توسعه همکاری‌های حمل و نقلی و عبور ترانزیتی فی مابین سه کشور جمهوری اسلامی ایران ، جمهوری ترکیه و دولت قطرپس از بحث و تبادل نظرهای جدی میان مدیران و کارشناسان حاضر از دستگاه‌های ذیربط سه کشور، در قالب ۵ ماده و ۲۴ بند نهایی و توسط روسای هیاتهای سه کشور پاراف گردید .

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی Iranway ، دومین نشست توسعه همکاری‌های حمل و نقلی منطقه‌ای فی‌مابین سه کشور جمهوری اسلامی ایران ، ترکیه و قطر در شهر دوحه برگزار شد .

رضا نفیسی ، مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی این سازمان اظهار داشت : پیرو نشست سه جانبه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران ، وزیر اقتصاد جمهوری ترکیه و وزیر اقتصاد و تجارت دولت قطر ، به منظور بررسی راهکارهای توسعه تجارت و حمل و نقل در ۱۴ مرداد سال‌جاری در تهران و با حضور معاونین وزرا و مدیران سازمان‌های ذیربط و متعاقب آن، برگزاری نشست اول کارشناسی به منظور تهیه سند توسعه همکاری‌های حمل و نقلی منطقه‌ای فیمابین سه کشور یاد شده ، نشست دوم در شهر دوحه کشور قطر با حضور نمایندگان ذی ربط از بخش های دولتی و خصوصی سه کشور از تاریخ ۳۰ مرداد به مدت دو روز برگزار و طی آن پیش نویس یادداشت تفاهم توسعه همکاری‌های حمل و نقلی و عبور ترانزیتی فی مابین سه کشور جمهوری اسلامی ایران ، جمهوری ترکیه و دولت قطر نهایی گردید .

وی افزود : این اجلاس که به سرپرستی سازمان توسعه تجارت ایران و با حضور نمایندگانی از سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای ، وزارت راه‌ و شهرسازی ، سازمان بنادر و دریانوردی و راه آهن جمهوری اسلامی ایران ، همچنین انجمن شرکتهای حمل و نقل بین‌المللی کالای ایران و با مشارکت فعال نمایندگان تجاری ، اقتصادی از بخشهای دولتی و خصوصی دو کشور ترکیه و قطر (کشور میزبان) برگزار گردید ، در فضایی کاملاً صمیمی و با رویکرد دستیابی به یک سند همکاری مشترک به پایان رسید .

نفیسی اظهار داشت : به پیشنهاد طرفهای ترک و ایرانی و موافقت طرف قطری و به منظور پرهیز از طی مسیرهای تشریفاتی و حقوقی تصویب موافقتنامه‌های حمل و نقلی در داخل کشورها ، اقدام به تهیه پیش‌نویس یادداشت تفاهم همکاری گردید و پیش نویس سند مذکور طی دو روز برای امضاء وزرای ذی ربط سه کشور نهایی گردید و پیش بینی می شود این سند در آینده نزدیک در حاشیه سفر وزیر محترم راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران که با دعوت رسمی دولت قطر برای شرکت در جلسه افتتاح رسمی یکی از ترمینالهای بندر حمد قطر به آن کشور عزیمت می نمایند، امضاء گردد .

جعفر جمیلی معاون امور موافقتنامه‌های بین‌المللی دفتر ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی که بعنوان نماینده سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در این اجلاس حضور داشته است ، بیان کرد : یادداشت تفاهم توسعه همکاری‌های حمل و نقلی و عبور ترانزیتی فی مابین سه کشور جمهوری اسلامی ایران ، جمهوری ترکیه و دولت قطرپس از بحث و تبادل نظرهای جدی میان مدیران و کارشناسان حاضر از دستگاه‌های ذیربط سه کشور، در قالب ۵ ماده و ۲۴ بند نهایی و توسط روسای هیاتهای سه کشور پاراف گردید .

جمیلی همچنین اعلام کرد : این یادداشت تفاهم با هدف توسعه دائمی یک کریدور حمل و نقلی برای عبور روان ترانزیتی و ترانشیپمنت کالا از طریق افزایش بهره وری ، بهینه نمودن زمان و هزینه و فرایندهای حمل و همچنین فراهم آوری یک محیط اقتصادی و سازنده برای فعالان حمل و نقلی طرفهای متعاهد تنظیم شده است .

معاون امور موافقتنامه‌های بین‌المللی دفتر ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی افزود : از مفاد مهم این یادداشت تفاهم ، فهرست نمودن ۱۰ اقدام مهم و تاثیرگذار برای تسریع در جابه‌جایی کالا به‌مقصد قطر و بالعکس و همچنین پیش بینی یک کمیته مشترک همکاری به مسئولیت مقامات عالی ذیربط سه کشور برای نظارت و پیگیری بندهای این یادداشت تفاهم می باشد .

وی همچنین از نکات مثبت یادداشت تفاهم فوق را باز بودن آن برای مشارکت سایر کشورها دانست و افزود : با اجرایی شدن این یادداشت تفاهم قطعاً در آینده نزدیک شاهد تحولات چشمگیر و جدیدی در روابط حمل‌ونقلی و تجاری بین کشورهای همسایه ایران و همچنین بالفعل شدن بخش اعظمی از ظرفیتهای بالقوه ترانزیتی کشورخواهیم بود، که قطعاً نه تنها از نظر اقتصادی بلکه از نظر سیاسی و امنیتی نیز از اهمیت بالایی برخوردار بوده و دستاوردهای خوبی برای کشور عزیزمان و همچنین کشورهای منطقه بهمراه خواهد داشت .




مطالب مرتبط

گام‌های موثری از طریق بکارگیری فناوری‌های نوین و سامانه‌های هوشمند هم در حوزه مدیریت راهها و هم در حوزه مدیریت ناوگان با استفاده از شرکت های دانش بنیان صورت گرفته که در این حوزه ، همکاری ایرو در انتقال دانش و تجربیات به روز سازمان‌های بین المللی و کشورهای پیشرو در پیشبرد ...

|

تخلیه‌و‌بارگیری صورت گرفته در بخش عملیات کانتینری نیز طی فروردین ماه امسال ، معادل ۱۹۹ هزار و ۹۶۲ TEU بود که در قیاس با عملیات کانتینری طی مدت مشابه سال گذشته که معادل ۱۸۴ هزار و ۱۰۰ TEU بود، رشد ۹ درصدی را نشان می‌دهد .

|

در دیدار خدمه‌ هندی این کشتی انتظاراتی از جمله خدمات پزشکی در کشتی ، برقراری تماس با خانواده‌هایشان و بازگشت به وطن خود داشتند که به آنها اطمینان لازم مبنی بر تحقق انتظارات و خواسته‌های به حق آنان در کم‌ترین زمان ممکن و رعایت اصول ایمنی کشتی داده شد .

|

خوشبختانه فعالیت شرکت های خصوصی فعال در حوزه دریایی در بنادر سراسر کشور در سطح و تراز شرکت های بین المللی است .

|

سال ۱۴۰۲ با فعال شدن ظرفیت صادرات فرآورده‌های نفتی به کشورهای همسایه ، صفحه جدیدی برای توسعه بندر خرمشهر گشوده شد و با رقم خوردن صادرات ۳۸ هزار تن ، بالاترین رکورد صادرات فرآورده‌های نفتی در تاریخ کل بندر خرمشهر به ثبت رسید .

|

نظرات کاربران